24
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Burj Al Arab'ın sahibi Türkiye'ye mega proje için geliyor

Burj Al Arab'ın sahibi Türkiye'ye mega proje için geliyor
Dünyanın en lüks oteli Burj Al Arab'ı portföyünde bulunduran Dubaili Holding, Türkiye'de yatırım için düğmeye bastı. Milyar dolarlık projelere imza atan grup İstanbul'da konut ve alışveriş merkezi için harekete geçti
Avrupa Birliği (AB) rüzgarını arkasına alan Türkiye'ye yabana yatırımaların ilgisi artarak sürüyor. Bunların başında ise Araplar geliyor. Son olarak Türkiye'nin emlak sektöründe yaşanan canlanmadan pay kapmak isteyen Dubai Holding, İstanbul'da büyük bir inşaat projesi için kolları sıvadı. Dubai Holding adını portföyünde bulunan dünyanın en lüks oteli yedi yıldızlı İstanbul'daki projeyi Dubai Holding'e ait Dubai International Properties (DİP) yürütecek.

Afrika'nın en büyük kompleksine imza atacak
Dubai Emiri El Maktu Ailesi'nin sahip oldğu Dubai Holding şemsiyesi altında, otelden, turizme, finanstan, medyaya, enerjiden komünikasyona kadar çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 21 şirket bulunuyor. Şirket Ocak ayında DaimlerChrysler'in yüzde 2'sini 1 milyar dolara satın almıştı.

Dubai International Properties, bugünlerde alanında Afrika'nın en büyük projesine imza atmaya hazırlanıyor. Fas'ta hayata geçirilecek Amwaj projesinin 2 milyar dolar gibi dev bir bütçe ile hayata geçirilmesi öngörülüyor. Beş yıldızlı otellerin, yat limanının, kongre binalarının bulunacağı Amwaj, turizm sektörünün yeni çekim merkezi olmaya aday.

Dubai International Properties'in bir diğer projesi ise Muscat'ta başladı. 2007'de bitmesi planlanan 820 milyon dolarlık projenin içinde üç otel ve rezidans bulunuyor. DİP'in projeleri arasında Dubai Towers da var. Dubai Towers, içinde lüks bir alışveriş merkezi, butik otel ve dairelerin yer aldığı 80 katlı bir gökdelen. Binanın 2007'de tamamlanması bekleniyor.


Vatan
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 07:19:53
Güncelleme :5 Ekim 2005 Çarşamba 14:59:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?