19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Çağlayan:Sektörü tek tek tarıyoruz

İzmir temasları kapsamında Torbalı Ticaret Odası Vergi Ödül Töreni'ne katılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan "Sanayi envanteri kapsamında sektörleri tek tek tarıyoruz" dedi.


Torbalı Ticaret Odası Vergi Ödül Töreni'ne Bakan Çağlayan'ın yanı sıra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katıldı. Bakan Çağlayan, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ciddi bir yapısal değişim ve dönüşüm içinde bulunduğunu söyledi. Ülkenin ilk kez tek haneli enflasyonla tanıştığına dikkat çeken Bakan Çağlayan, tek haneli enflasyonla rekabet, verimlilik, tedarik zinciri gibi kavramların da yeniden oluşmaya başladığını belirtti. Sanayi ve ticaret alanındaki en büyük sorununun maliyetler olduğunu belirten Bakan Çağlayan, sanayi envanteri çalışmalarının da son hızla devam ettiğini söyledi.

TOBB ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri çalışmalarla sektörleri tek tek taradıklarını belirten Bakan Çağlayan, "Eldeki tüm verileri bir araya getirerek Türkiye'nin geleceğini dizayn edecek bir proje yapacağız. Bu projeleri Türk özel sektörüne güvenerek yapıyoruz" diye konuştu.


Törenin sonunda Torbalı Ticaret Odası Başkanı Muzaffer Sekban, Bakan Çağlayan'a kendi fotoğrafının bulunduğu mermer işlemeli plaket takdim etti

İha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 03:50:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?