15
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Çağlayan'a 10 üzedinden 10

ASO, eski başkanı Çağlayan'a kaç puan verdi?

Ankara Sanayi Odası'ndan (ASO), eski başkanları olan Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan'a ilk karne geldi.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Bakan Çağlayan'a ilk icraatlarından dolayı 10 üzerinden 10 verdiklerini belirterek, “Ancak bir eleştirimiz olursa çekinmeden söyleriz. Doğruları söylemek görevimiz” dedi.

GEREKİRSE SÖYLERİZ

ASO Başkanı Özdebir, Çağlayan'ın eski ASO Başkanı olmasına rağmen şimdi devletin bir bakanı olduğunu kaydederek, “ASO olarak bizim öncelikli sorumluluğumuz, kendi üyelerimize karşı. Bunu dile getirmek bizim görevimiz. Zafer Bey'i sayıp sevmemiz ayrı bir şey, üyelerimize karşı olan sorumluluğumuz ayrı bir şey. Eleştirimizi söyleyeceğiz tabii” dedi. Özdebir, Merkez Bankası'nı “miyop” diye eleştirdiklerini anımsatırken, “Bakan Bey'de de böyle bir sorun görürseniz ne olacak?” diye sorulması üzerine şu cevabı verdi:

SÖZÜMÜZ HERKESE

“O zaman da söyleriz. Doğruları çarpıcı şekilde dile getirmek bizim görevimiz. Zafer Bey bizim içimizden gelen, sorunları çok iyi bilen birisi. Bize, 'Yanlış yaptığımda uyarmazsanız iki elim yakanızda olur' demişti. Zafer Bey, yanlış yaparsa ikaz etme imkanımız olur. O yanlışların ayyuka çıkacak kadar büyüyeceğini zannetmiyorum, zaten Zafer Bey buna müsaade etmez” dedi. Hükümeti de eleştiren Özdebir, “Ekonomik hayatta hâlâ düzelme yok. Derhal harekete geçilmeli. Zafer Bey de hükümetin üyesi olduğu için sözümüz ona da. Bu söylediklerimi kimler üzerine alması gerekiyorsa alır. Zafer Bey'in alması gerekiyorsa o da alır” dedi.

Sanayicinin önü açılmalı

Bakan Çağlayan'ın son bir aylık icraatlarını değerlendiren Özdebir, “Adaylığından itibaren odaya hiç gelmedi. Bakan olur olmaz, kendi sanayiciliğine son verdi. 'Devlet, kendi sanayicisi ile rakip olmaz' diyerek, bakanlığına bağlı şeker fabrikalarını Özelleştirme İdaresi'ne devretti. Bunun için alkışlanmalı.

Bu görünen işlerden dolayı 10 üzerinden 10 veriyoruz ama diğer icraatlarını bekliyoruz. Sanayicinin önünün açılması lazım” diye konuştu.

Deniz Çiçek/Akşam
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2007 Salı 12:44:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?