22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Çalık Meclis gündeminde

CHP, Çalık Grubu'nun aldığı ihaleleri Meclis gündemine taşıdı. İşte CHP'nin iddiaları....


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın damadının Genel Müdür olarak çalıştığı Çalık Grubu'nun aldığı ihaleleri Meclis gündemine taşıdı.

Mustafa Özyürek, Başbakan Erdoğan'ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Çalık Şirketler Grubu'nun son yıllarda birçok alanda hızla büyüme gösterdiğini, Samsun-Ceyhan ham petrol hattı yapımı işini ihalesiz aldığını, Irak'ta önemli işler yaptığını dile getirdi.

Böylesine büyük bir grubun genel müdürlüğüne Başbakanının henüz 29 yaşında olan damadının hangi tecrübe ve bilgi birikimi ile atandığını soran Özyürek, "Mali yönden zor durumda olan Çalık Grubu'nun bu sorunlarını aşmada ve ilk özel rafineri kurma izninin bu grubu verilmesinde damadınız Berat Albayrak'ın rolü ne olmuştur" diye konuştu.

İstanbul'da yapılan bir toplantıda TPAO ve Shell'in birlikte Irak'ta doğalgaz üretmesinin kararlaştırıldığını, Shell'in, çıkan gazın boru hattıyla Ceyhan'a ulaştırılması işinde Çalık Grubu ile işbirliğine gitme kararı aldığını dile getiren Mustafa Özyürek, önergesinde şu sorulara yer verdi:

"Bu işin Çalık Grubu'na verilmesinde damadınız Berat Albayrak'ın rolü ne olmuştur? Kuzey Irak'ta 350 dönümlük arazi üzerinde kurulacak olan, Talabani'nin başkanı olduğu KYB Karargahı ve Müzesi inşaatının Çalık Holding'e verilmesinde damadınız Berat Albayrak'ın etkisi olmuş mudur? Kuzey Irak'a yönelik yapılması düşünülen sınır ötesi operasyonda başta Çalık Grubu olmak üzere, orada iş yapan müteahhitler ne ölçüde etkilenecektir?"

cha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 14:35:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?