22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Çalıkbank'tan alternatif kanallar

Çalık Grubu, mevduat toplamaya hazırlanıyor...

Çalıkbank aracılığıyla mevduat bankacılığına hazırlanan Çalık Holding'in Başkanı Ahmet Çalık, amaçlarının şubeleşerek değil, 'alternatif kanallarla' büyümek olduğunu açıkladı..


Halk Bankası ile ilgimiz yok Son yıllarda enerji yatırımlarıyla dikkati üzerine çeken Çalık Holding, finans sektöründe bölgesel güç olmayı planlarken, Türkiye'de de mevduat bankacılığına girmeye hazırlanıyor. Mevduat bankacılığı için tüm şartları yerine getirdiklerini söyleyen Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, mevduat bankacılığında "şubeleşerek" değil "alternatif kanalları" kullanarak büyüyeceklerini söyledi. 2 yıl önce yüzde 60'ını satın aldığı Arnavutluk'un ikinci büyük bankası Banka Kombetare Tregtare'nin (BKT) Kosova'da şube açılışı töreninin ardından basın mensupları ile bir araya gelen Ahmet Çalık, ikinci şubenin de 2008 yılında Makedonya'da açılacağını dile getirdi.

CEYHAN'A ÜÇÜNCÜ ORTAK
Çalık, bölgesel güç olma hedefleri olduğunu söylerken, bu yolda elektrik üretimi, doğalgaz, dağıtım ve telekom alanlarındaki yatırımlara odaklanacaklarını anlattı. Çalık ayrıca, Ceyhan'da EPDK'dan lisansı alınan rafineri kurulması ile ilgili üçüncü bir ortak ile görüşmelerinin devam ettiğini vurguladı. 1.5 milyar dolarlık yatırım olarak lanse edilen Samsun-Ceyhan Boru Hattı'nın güzergâhının değişip değişmediği sorularına Çalık, "Projenin adı Samsun-Ceyhan Boru Hattı değil, Trans Anadolu Pipeline. Güzergâh konusunda çalışılıyor" dese de güzergâhın değişebileceği sinyalini verdi.

Hacer GEMİCİ/sabah
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2007 Pazartesi 12:58:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?