19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Çalışanlar da fiş toplamayacak

Maliye Bakanı Unakıtan, ücretlilerin 2007’den itibaren fiş toplama zorunluluğunun kalkacağını söyledi. Emeklilerin ardından ücretliler için de fiş toplama zorunluluğu kalkıyor. 4. Uluslararası Bankacılık, Finans ve Yatırım Zirvesi’nde CNBC-e’nin sorularını yanıtlayan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ücretlilerin 2007’den itibaren fiş toplamayacağını, bunun yerine asgari ücretin belli bir düzeyinde indirim getireceklerini söyledi. Unakıtan, ücretlilerin bir kaybı olmayacağını belirtti.

Daha önce emeklilerde de fiş toplama zorunluluğunun kaldırıldığını hatırlatan Maliye Bakanı, “Emeklilerde sorun olmadı, ücretlilerde de olmaz. Bunlar zorlama usüller, verimliliğini de kaybetti. Bunun devam etmesi halka zulümden başka birşey değil. Bir takım sahtekarlıklar da oluyor. Artık bunu kaldıralım diyoruz. Türkiye’ye daha medeni uygulamalar gerekiyor” dedi.

‘GEÇİCİ İŞÇİDE MALİYET DAHA DÜŞÜK’ 

Unakıtan, geçici işçi statüsündeki 207 bin işçinin kadroya alınmasıyla ilgili maliyetin 648 milyon YTL’den düşük olduğunu belirtti. Unakıtan, bu konudaki çalışmanın devam ettiğini kaydetti.

‘İMKAN OLURSA VERGİ İNDİRİMİ YAPARIZ’ 

Kemal Unakıtan, sektörlerdeki vergi indirimine ilişkin olarak, “İmkan olduğunda her zaman indirimlere gidilecek. Ne zaman yapma imkanımız doğarsa o zaman oturur bakarız” dedi.

ANADOLU YAKLAŞIMI’NDA VERGİ VE SİGORTA KATKISI OLACAK’ 

Maliye Bakanı Unakıtan, 70 bine yakın KOBİ’nin borçlarının yapılandırılmasını sağlayacak olan Anadolu Yaklaşımı konusunda ise şunları söyledi: “Burada gönüllülük esası var. Biz de BDDK koordinasyonunda böyle bir yapılanmaya kapı açmış oluyoruz. Kredi borçlarını yeniden yapılandırırken vergi ve sigorta borçları oluyor. Vergi ve sigorta olarak biz de yeniden yapılandıracağız. Onlar da sigorta ve vergi borçlarını vadelendirebilecek. Bir taraftan bankalar krediyi yapılandırırken biz de bu sürece katkıda bulunacağız.”


aa
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2006 Çarşamba 12:44:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?