22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

CeBIT'e 150 bin kişi bekleniyor

İş arayan bilişimciler bu fuarı kaçırmasın...


150 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen CeBIT Bilişim Eurasia 2007’de, bilişim profesyonellerine yönelik iş fırsatları da olacak. Yenibiriş.com işbirliği ve Hürriyet İK’nın desteğiyle oluşturulan "İş ve Kariyer" bölümünde bilişim şirketleri kendilerini tanıtacak, adaylarla görüşecek. Adaylar da boş pozisyonlara başvuru yapabilecek.

CeBIT Bilişim Eurasia, bu yıl 2 -7 Ekim tarihlerinde İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Fuarın önceki yıllardan en önemli farkı, dijital yaşam ana bölümü kapsamındaki beşinci salonda yer alacak "İş ve Kariyer" bölümü. Yenibiriş.com işbirliği ve Hürriyet İK’nın desteğiyle oluşturulan bölümde, farklı sektörlerdeki bilişim profesyonellerine yönelik iş fırsatları bir arada sunulacak.

150 metrekareye yayılan bölümün en önemli işlevi, firmalarla uygun adayları bir araya getirmek olacak. Burada standı bulunan bilişim şirketleri adaylara kendilerini tanıtacak, hatta adaylarla iş görüşmeleri yapacak. Alanda yer alacak dijital ekranda firmaların ilanları yayınlanacak. Kurulacak sistemler sayesinde adaylar, Yenibiriş’te yeni CV oluşturarak veya varolan CV’lerini güncelleyerek, bu ilanlara başvurabilecek. Böylece, açık pozisyonları bulunan veya değerlendirmek üzere insan kaynağına gereksinim duyan firmalarla yeni kariyer fırsatı arayışındaki kişiler bir araya gelecek.


FORUM ALANI DA OLACAK


Fuardaki bu yeni bölümle, adaylara kişisel gelişime yönelik içerikler de sunulacak. Oluşturulacak forum alanında, bilişim alanında çalışan kişilerin kariyer planlarını yapabilmeleri için farklı iş kolları tarafından bilgi verilecek. Yenibiriş.com, kısa bir süre önce yaptırdığı bilişim sektörü istihdam araştırması ile bilişim sektöründen firmalarla düzenlediği uzmanlık programlarının sonuçlarına ve internette iş arama tekniklerine ilişkin sunumlar yapacak.

CeBIT Bilişim Eurasia Genel Koordinatörü Şafak Alpay, 1 haftada 150 bin kişinin ziyaret etmesinin beklendiği fuarın, insan kaynakları açısından da iş potansiyeli yarattığına dikkat çekiyor. İş ve Kariyer bölümü uygulamasının, Almanya’daki CeBIT’te geleneksel hale geldiğini anlatan Alpay, "Bilişim sektörü geçen yıl yüzde 34 büyüdü. 900’ün üzerinde firmanın ürünleri fuarda olacak. Ayrıca, CeBIT sadece bilişim değil, diğer sektörler tarafından da çok ziyaret edilen bir fuar. Bu yeni bölümle hem bilişim şirketlerinin, hem de diğer sektördeki şirketlerin ihtiyaç duydukları bilişimcilerle buluşmasını hedefliyoruz" diyor.

Yenibiriş Genel Müdürü Deniz Ceylan Kılıçlıoğlu, bilişim çok hızlı gelişen bir sektör olduğu için, yeni bilgilere sahip ve kendini güncelleyen, deneyimli elemanlara ihtiyacın günden güne arttığını söylüyor: "Yeni teknolojileri bilen teknik uzman ve danışmanlar ile 3-5 yıl deneyimli orta kademe çalışanların istihdamında sıkıntı yaşanıyor. Bu bölümün işverenlerle uygun adayları biraraya getirmekte önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz."

ajanslar
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 10:45:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?