16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Cep'teki vergi yükü azalacak

Cep'te faturayı şişiren görüşme ücretleri üzerinden alınan yüksek vergiler kaldırılıyor. Müjdeyi veren Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, "Yeni dönemde ağır vergileri kaldırılacağız.


Bu vergiler, geçici olarak konulmuş ancak kalıcı hale gelmiştir. Bu dönemde bu geçicilik vasfına riayet edilecek." açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin yeni teknolojileri kullanmaya istekli, büyük ve genç bir nüfusa sahip olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Bu dönemde iletişim üzerindeki ağır vergilerin kaldırılması ve hafifletilmesi üzerinde duracağız." dedi. Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer de söz konusu vergilerin kısa sürede kaldırılmasını talep etti. Habere tüketiciler kadar cep operatörleri de sevindi. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Bakan Yılmaz'ın iletişim üzerindeki vergilerin hafifletilmesine ilişkin açıklamasının günün 'en güzel haberi' olduğunu belirtti.

Stratejik, Teknik, Ekonomik Araştırmalar Merkezi tarafından düzenlenen 8'inci Telekomünikasyon Arenası'nın açılışına katılan Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, sektörün olağanüstü hızla geliştiğini belirterek, "Ayak uydurabilmek çok zor." dedi. Yılmaz, Ağustos 2007 itibarıyla yetkilendirilmiş işletmeci sayısının 232 olduğunu, sabit şebekede 19 milyon, mobil telefonda 58 milyon ve ADSL'de de 3,8 milyon aboneye ulaşıldığını açıkladı. Ülkenin coğrafi koşullarına rağmen, herkesin eşit haberleşme imkanlarından yararlanması için çalıştıklarını kaydeden Yılmaz, siyasi otorite olarak teknolojik gelişmeleri kararlılıkla desteklediklerini söyledi.

Ulaştırma Bakanı Yılmaz, geçen dönem TBMM'ye sundukları; ancak seçimlerin öne alınması yüzünden ele alınamayan 'elektronik haberleşme kanunu'nun bu dönem yasalaşmasını beklediklerini kaydetti. Eski bakan Binali Yıldırım'ın da üzerinde durduğu düzenleme, kurum gelirlerinin önemli bir kısmının sektörün gelişimi için araştırma geliştirme faaliyetlerine ayrılmasını öngörüyor.

ZAMAN
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2007 Salı 08:58:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali karakuzu IP: 88.228.199.xxx Tarih : 28.08.2007 17:24:00
vergi düştüğüne göre kontör fiyatlarıda ucuzlar herhalde.