15
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

'Ceyda hanımın sinirleri çok bozuk'

CNR Holding’in sahibi Ceyda Erem’in 1 Nisan’da İpsala’dan Yunanistan’a geçmek üzereyken geri dönmesiyle ilgili tartışmalar sürüyor. Erem’in Avukatı Mehmet Emin Canacankatan, Erem’in yurtdışına çıkmaktan kendi iradesiyle vazgeçtiğini, sinirleri bozuk olduğu için ortaya çıkmadığını söyledi. Canacankatan, Erem’in Türkiye’de olduğunu kanıtlamak için pasaportunu gösterdi.

ZEMHERİ Operasyonu kapsamında önceki hafta gözaltına alınan ve nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan CNR Holding’in sahibi Ceyda Erem’in İstanbul’da olduğu ve yurt dışına çıkmaktan kendi iradesiyle vazgeçtiği belirtildi. 1 Nisan sabahı İpsala’dan Yunanistan’a geçmek için girişimde bulunan, ancak çıkış tahdidi bulunmadığının anlaşılmasına rağmen çıkmaktan vazgeçen Erem’in Avukatı Mehmet Emin Canacankatan, Erem’in İstanbul’da olduğunu, gerekirse basının karşısına da çıkabileceğini söyledi.

İŞTE PASAPORTU: Haksız teşvik almakla suçlanan Ceyda Erem’in mahkeme tarafından serbest bırakıldıktan 24 saat sonra İpsala Sınır Kapısı’ndan çıkış yapmak istemesiyle ilgili soruları yanıtlayan avukatı Canacankatan, Ceyda Erem’in Türkiye’de olduğuna kanıtlamak için pasaportunu basın mensuplarına gösterdi. Soruşturmayı yürüten Savcı Ayhan Yakut’un itirazını, Bakırköy 2’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nin halen incelediğini de belirten Emin Canacankatan, "Biz mahkemeye kaçma girişimiyle ilgili bir dilekçe sunduk. Müvekkilim işin başında olduğunu ve istendiği zaman mahkemeye gelebileceğini, Yunanistan’a da bir fuar için gittiğini belirttik. Ancak daha sonra müvekkilim kendisi yurtdışına çıkmak istememiş ve işinin başına dönmüştür" dedi. Canacankatan, Erem’in yurt dışına çıkmaktan Edirne Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin ikazı nedeniyle değil kendi iradesiyle vaz geçtiğini vurguladı.

SİNİRLERİ ÇOK BOZUK: Canacankatan şöyle konuştu: "Ceyda Erem’in sinirleri çok bozuk, iğnelerle, sinir ilaçlarıyla ayakta duruyor. Bir tarafftan sağlığını korumak, bir taraftan da şirketin faaliyetlerini sürdürmek zorunda. Bu ülkede başın derde girerse önce sana borcu olanlar ödeme yapmıyor. Kendisini iyi hissedince basının karşısına da çıkacak. 4 gün gözetim altında kalmış, perişan olmuş. Şu anda ayakta zor duruyor. Ben de dün gece hanımefendiyle birlikteydim sabaha kadar uyuyamadık."

NEDEN GİTTİ, NEDEN DÖNDÜ: Ceyda Erem’in karayoluyla sabaha karşı İpsala’ya kadar gidip sonra yurt dışına çıkmaktan vazgeçmesinin nedeninin önemli olmadığını savunan Mehmet Emin Canacankatan şöyle devam etti: "Belki Yunanistan’da önemli bir toplantısı vardı. Gözaltına alındığı gün Lion’da önemli bir iş toplantısı vardı, oraya gidemedi. Bu şirketin aylık maaş ödemelerine, kiralara, vergi ve SSK primlerine bakılırsa milyonlarca YTL’lik ödemeler var. Ayda 2 milyon YTL’ye yakın maaş, belli periyodlarla 3 milyon YTL kira ödemek gerekiyor. Bu paralar nereden gelecek? Belki Yunanistan’da önemli bir toplantısı vardı, acilen gidip gelmesi gerekiyordu."

SORUŞTURMA SÜRÜYOR: Mehmet Emin Canacankatan, Ceyda Erem ile ilgili hukuki duruda "Sorgusu sonrası serbest kalmıştır. Savcılık da itirazını yapmıştır. Sulh Ceza itirazı reddetmiş, savcı da bir üst mahkemeye gitmiştir. Şu anda açılmış bir dava da yok. Tutuklama durumu gözden geçirilecek, savcı bütün delilleri inceleyecek ve belki takipsizlik verecek belki de dava açacak, halensoruşturma sürüyor" diye özetledi.

Karakola her gün imza verecek yurtdışına da çıkamayacak

BAKIRKÖY 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nin suç örgütü oluşturmak, nitelikli dolandırıcılık, özel evrakta sahtecilik ve vergi kanununa muhalefet suçlanan CNR Fuarcılık’ın patronu Ceyda Erem’in, cuma günü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakmasına, soruşturmayı yürüten Savcı Ayhan Yakut itiraz etti. Bir üst mahkeme olan Bakırköy 2’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nden Ceyda Erem’in tutuklanmasını talep etti. Mahkeme Hakimi Rüveyde Kaner, Ceyda Erem hakkında adli günlük kontrol kararı verdi. Kanlıca’da ikamet eden Ceyda Erem Kavacık Polis Merkezi’ne giderek hergün imza verecek. 1 Nisan pazar sabahı İpsala Gümrük kapısından Yunanistan’a geçmek isteyen Ceyda Erem hakkında, yurt dışına çıkış yasağı bulunduğu söylendi. Üst düzey bir polis yetkilisi, Ceyda Erem’e "Yurt dışı çıkış yasakları anında bilgisayara işlenir. Bu bilgiler, tüm sınır kapıları ve havalimanlarında mevcuttur. Sınır kapısındaki görevliler, bu yasak kararını uygulamıştır" dedi.

405 bin YTL’lik yolsuzluk yapmak için bunamak lazım

CNR Holding’in sahibi Ceyda Erem’in Avukatı Mehmet Emin Canacankatan, iddialar ve savunma esası hakkında şöyle konuştu: "600 kişinin çalıştığı bir holdingte, alt kademelerde hata olabilir, yanlışlık olabilir. Önemli olan bundan kimin sorumlu olduğudur. Kendisi (Ceyda EremH poliste ’benim şirketimde hata yapan varsa önce ben cezalandırırım’ dedi. Kendi şirketini bağımsız denetçilere de denetlettiriyor. Ben de kendisine ’ne biliyorsak söyleyeceğiz, savunmamısını da yapacağız’ dedim. Susma hakkı diye birşeyi kullanmayacağız. Milyon YTL’lerin döndüğü bir iş yerinde bazı usülsüzlükler olabilir. Bize gelen bazı bilgilere göre bahsi edilen usülsüzlük rakamının toplamı 405 bin YTL’lik bir miktar. Yani CNR devletten haksız yere bu kadar para almış görünüyor. Bu grubun başında biri var, şirketler var, şirketlerin yönetim kurulları var. Koordinötürler, müdürler var. Bu kadar büyük bir grupta bütün defterleri faturaları, Ceyda Erem’in görmesi, incelemesi, bilmesi mümkün mü? Ayda milyon YTL’lerle dönen bir şirketin patronunun 405 bin YTL için bilerek yolsuzluk yapması bu riski alması için ya bunamış ya da salak ötesi olması lazım."

İpsala’daki ’tuhaf gece’nin öyküsü

CNR Holding’in sahibi Ceyda Erem, 1 Nisan pazar günü İpsala Gümrük Kapısı’ndan yurt dışına çıkış yapmak isterken bilgisayardaki ’çıkış yasağına’ takılınca 8 gergin saat geçirdi.

Erem otomobille, 1 Nisan günü saatler 03.30’ü gösterirken İpsala Gümrük Kapısı’na girdi. Girişte gümrük muhafaza ekipleri tarafından kaydı yapılan Erem, çıkış işlemlerini yaptırmak için saat 03.32’de pasaport polisine başvurdu.

Erem’in pasaportunu alan polisler bilgisayara girişini yaptıktan sonra, ekranda ’Yurtdışına çıkış tahditi var’ uyarısıyla karşılaştı. Bunun üzerine pasaport polisi tarafından gümrük sahası içindeki İpsala Hudut Kapısı Emniyet Amirliği’ne davet edilen Erem’e çıkış yasağı bildirildi

Çıkış yasağı olduğunu öğrenen Ceyda Erem, büyük şaşkınlık yaşadı ve bir süre konuşmadan bekledi. Ardından avukatını aramak istediğini söyleyen Ceyda Erem, polislerin izin vermesi üzerine telefona sarıldı ve bazı yerleri aradı.

Hudut Emniyet Amirliği’ndeki polislere Yunanistan’a iş görüşmesi için gitmek istediğini anlatan CNR Holding’in sahibi Ceyda Erem, saat 05.28’e kadar burada bekletildikten sonra, polis aracına bindirilerek İpsala İlçe Emniyet Amirliği’ne götürüldü.

Burada da kimseyle konuşmayan Erem’in avukatı Emin Canacankatan sabah erken saatlerde Emniyet Amirliği’ne geldi. Avukat Canacankatan İpsala Cumhuriyet Savcısı Osman Ozan’a başvurarak, Erem’in çıkış yasağı konusunda bilgi istedi. Savcı Ozan’ın yasağın Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konulduğunu bildirmesi üzerine buraya yazı yazıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’ndan Erem’in tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasından sonra yurtdışına çıkış tahdidinin kaldırıldığı bilgisi İpsala Savcılığı’na saat 11.30’a doğru faksla ulaştı. Erem, bu gelen bilgiye karşın Yunanistan’a gitmekten vazgeçerek İstanbul’a döndü.
Sadi ÖZDEMİR-Murat KAZANCI-Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2007 Perşembe 09:59:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?