15
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Ceyda Hanım'ın yasağı kalktı

CNR Uluslararası Fuarcılık’taki usulsüzlüklerle ilgili 17 çalışanıyla birlikte ağır ceza mahkemesinde yargılanan Ceyda Erem ve 5 kişi hakkında yurtdışı çıkış yasağı kaldırdı. Ceyda Erem yurtdışındaki fuaralara yasak yüzünden katılamıyordu.

NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK: Bakırköy 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün başlayan CNR Fuarcılık davasının duruşmasına, örgüt kurarak nitelikli dolandırıcılık yaptığı öne sürülen Yönetim Kurulu Başkanı ve fuarın sahibi Ceyda Erem ile diğer tutuksuz 15 sanık katıldı. Ceyda Erem duruşmaya, şoförünün kullandığı, gümüş renkli BMW X5 marka cipiyle geldi. Saçlarını platin sarısına boyatan Ceyda Erem’in, duruşmada çok rahat olduğu gözlendi. Devleti dolandırdığı iddiasının doğru olmadığını belirten Ceyda Erem, "Maruz kaldığım tamamen asılsız isnatlar. 25 yıllık emeğimle ortaya çıkarak uluslar arası düzeye getirdiğim ismimi ve yarattığım katma değeri gasp etmeye yönelik bir planın parçasıdır. Şirket haklarım ve prestijim yurtdışı yasağı nedeniyle kayba uğramıştır" dedi. Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmediklerini belirttiler. Ceyda Erem’in avukatları, müvekkillerinin yazılı savunmasında da yer verdiği yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti. Mahkeme Heyeti de, Savcı’nın bu yöndeki talebini kabul ederek, Ceyda Erem, Muhasebe Sorumlusu Ali Polat, müsteşarlıkla ilgili işlemleri takip eden Yaşar Öğüt, Duran Gürer, Mali İşler Grup Başkan Vekili Mehmet Emin Çelenli ve yurtdışı sorumlusu Hasan Rüştü Barkay’ın yurtdışına çıkış yasağını kaldırdı.

ŞIK SANIK: Ceyda Erem, hakim karşısına çıkarken de şıklığından ödün vermedi. Beyaz gömlekle kombine ettiği beyaz çizgili lacivert ceket pantolon takımının üzerine füme, uzun bir pardösü giymiş, eline de açık kahve bir çanta almıştı. Ceketinin cebine beyaz bir mendil yerleştirmiş, üzerinde Osmanlıca yazı olan akik bir küpe takmıştı. Daha önce koyu sarı olan, şimdi platin sarısına boyattığı saçlarını parlak taşlı bir tokayla tutturmuştu.

104 yıl hapsi isteniyor

BAKIRKÖY Cumhuriyet Savcılığı’nın hazırladığı iddianamede, örgüt kurmak ve bazı fuarlarda kurulmayan standları açılmış gibi göstererek devleti yaklaşık 5 milyon dolar dolandırmakla suçlanan CNR’ın sahibi Ceyda Erem’in 104, 17 çalışanının ise 101’er yıla kadar hapisleri isteniyor. İddianamede ayrıca yurtdışındaki fuarlara katılım için teşvik ödemesinin alınabilmesi için müsteşarlık ayağında da suç ortaklarının olabileceği, bu suçun oluşması için ilgili görevlilere rüşvet verilmesi gerektiğinin de vurgulandı. İddianamede adı geçen sanıklar ise şöyle: Ceyda Erem, Mehmet Emin Çelenli, Özgür Bayoğlu, Arkan Niyazi Uluçay, Hasan Rüştü Barkay, Hakan Yaşar Biricik, Ali Polat, Yaşar Öğüt, Duran Gürer, Şükran Çevik, Işıl Kuru, Alev Oral, Esra Öztürk, Seda Altun, Erkan Gezgin, Murat Arslan, Ece Güven ve Mehmet Ragıp Ergin.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2007 Cuma 16:38:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?