20
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Ceyhan, Rotterdam olabilir

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Enerji Tabii Kaynaklar, Bilim ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Tacidar Seyhan, “Ceyhan’da sözü edilen 4 rafineriden sadece birinin yapılabilmesi mümkün görünüyor” dedi. 

Bakü-Tiflis Ceyhan hattının (BTC) 21’inci yüzyılın en önemli petrol ulaşım anlaşması olarak nitelendirildiğini belirten Seyhan, ancak sanayi yatırımlarıyla ilgili yeterli gelişme sağlanamamasının endişe verdiğini ifade etti. 

Seyhan, bölge açısından da çok ciddi proje olan BTC’nin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirtirken, “Biz Azerbaycan ve başka kaynak ülkelerden Türkiye’ye ulaştırılacak doğalgazı Avrupa’ya taşıyacak NABUCCO tasarısını konuşurken, Ruslar Almanya’ya hat yaptı ve bununla da kalmayarak Yunanistan ile anlaşıp, güney hattını yaptı. Bu nedenle Ceyhan’ı son nokta ve son liman olarak çok iyi şekilde değerlendirmeli ve buranın önemini çok iyi anlamalıyız” dedi. 

BTC’nin, rafineri, petrokimya tesisi ve tersane gibi yatırımlarla gerçek anlamda değerlendirilebileceğine işaret eden Seyhan, Türkiye’ye ulaştırılan bu kaynağın sadece yükleme ve transferiyle yetinilmemesi gerektiğini bildirdi. Seyhan şöyle konuştu:

PO’nun projesi fizibıl
“Ceyhan’da sözü edilen 4 rafineriden sadece birinin yapılabilmesi mümkün görünüyor. Bu yatırım için fizibil olan ve yapılabilecek tek rafineri bana göre Petrol Ofisi’nin (PO) yapmayı planladığı rafineri. Ancak bu şirket yatırım için ruhsat bekliyor. Söylenen diğer iki rafineri için niyet yok, bir diğer şirketin de mali kaynağı yetersiz. Rafineri yatırımının en kısa sürede başlaması ve bölgeye canlılık kazandırılmasını temenni ediyoruz.” 

“Adana’yı hammadde değil, hammaddenin işlenmesi Rotterdam yapar” diyen Seyhan şunları kaydetti: 

“Daha şimdiden Adana ve Ceyhan Türkiye’nin Rotterdam’ı olacak deniyor ama bu sadece söylemekle olmaz. 

O bölgeyi geliştirecekseniz, doğru dürüst bir teşvik sistemi getirilmesi, sektörün yapılanmasındaki ana ürünlerin temininden, yer teminine kadar desteklenmesi gerekir. Aksi halde bu girdi maliyetleri altında özel teşebbüse yatırım yaptırmak mümkün görünmüyor.”

Milliyet
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 13:23:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?