19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Cezasını çocuk bakarak ödüyor


Dünyanın en güçlü işadamlarından biriyken, rüşvet, zimmet ve siyasi manipülasyondan suçlu bulunan Hyundai’nin Yönetim Kurulu Başkanı Chung Mong-Koo, kimsesiz çocuklar yurdunda cezasını çekmeye başladı.

Dünyanın en büyük 6’ncı otomotiv şirketi Hyundai’nin 70 yaşındaki patronu Chung Mong-Koo’un 3 yıllık hapis cezası onaylanmıştı. Yasalar gereği hapse girmekten kurtulan Koo, kimsesiz çocuklar yurdunda sosyal hizmet cezasından kaçamadı.

Yerleri paspaslıyor

Güney Kore’de bir sosyal hizmetler yurdunda cezasını çekmeye başlayan Chung Mong-Koo, yerleri süpürüp, paspaslıyor. Chung Mong-Koo kimsesiz bebeklere biberonla süt içirirken, engelli çocukları da yürüş yapması için dışarıya çıkarıyor. Chung Mong-Koo kuşkusuz, kimsesiz çocukları besleyen, enlellileri yürüyüşe çıkaran dünyanın en güçlü isimlerinden biri.

Hiç şikayetçi değil

Chung Mong-Koo yaptığı işten şikayetçi olmadığını açıkladı ve çocuklarla ilgilendiğini gösteren videolarda Koo, yaptığı işten oldukça keyif alıyor görünüyor. Onbir torunu olduğunu anlatan Chung Mong-Koo "Benim zaten 11 torunum var. Şimdi bu çocuklar da bana ailemden biriymiş gibi geliyor" dedi. Kimsesiz çocuklar ise, Güney Kore’nin ve dünyanın sayılı zenginleri arasında yer alan Chung Mong-Koo’nun kim olduğuna dair en ufak bir fikirleri yok.

Hyundai’nin başkanı, geçen yıl şirket fonundan zimmetine yaklaşık 100 milyon dolar para geçirdiği ve yetkilerini kötüye kullandığı suçlamalarıyla yargılandığı davada 3 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti. Koo, Hyundai’ye bağlı iştirakler yoluyla, yasadışı örtülü fonlar oluşturulmasında sorumluluğu olduğunu kabul etmişti.

Yeniden seçilmişti

Hyundai Motor hissedarları, zimmetine para geçirmekten 3 yıl hapis cezasına çarptırılan Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Chung Mong-Koo’yu geçen mart ayında yeniden başkan olarak seçmişti. Chung Mong-Koo’nun 3 yıldır yürüttüğü görevine devam etmesi yönünde karar çıkmıştı. 2007 yılında aldığı hapis cezası şartlı olarak ertelenen Koo’nun yeniden seçilmesine sadece bir ana hissedar karşı oy kullanmıştı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 15:17:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?