23
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Çiftçiye DGD müjdesi

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Doğrudan Gelir desteği (DGD) ödemelerinin Kurban Bayramı öncesinde yapılacağını bildirdi.

Çeşitli açılış ve temel atma törenlerine katılmak, ziyaretlerde bulunmak üzere Isparta`ya gelen Bakan Eker, kırsal alan destek projeleriyle köylü ve çiftçilerin doğduğu yerde karnının doymasını amaçladıklarını belirterek, bu projelerle köylü vatandaşın şehre göç etmesinin önüne geçileceğini ifade etti.

1 Ocak 2006`dan itibaren Kırsal Alanda Sosyal Destek Projeleri`nin uygulamaya başlayacağını açıklayan Bakan Eker, ``Özellikle sebze-meyve ve hayvan üreticilerine yüzde 50 hibe desteği sağlayacağız. Tarımsal amaçlı kooperatiflerin yaptığı tesislerin maliyetinin yarısını devlet karşılayacak.

Bunun yanında Çevresel Amaçlı Alanların Korunması Projesi`ne de başlıyoruz`` dedi. Doğrudan Gelir Desteği olarak dönüm başına 16 YTL ödeme kararı aldıklarını, bunun dönüm başına 10 YTL`sini geçtiğimiz Nisan-Mayıs aylarında ödediklerini anımsatan Bakan Eker, geriye kalan dönüm başı 6 YTL`nin Kurban Bayramı öncesi çiftçilere ödeneceği müjdesini verdi.

Bakan Eker, Kurban Bayramı öncesinde çiftçilere toplam 1 milyar YTL tutarında ödeme yapılacağını söyledi.

aa
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2005 Çarşamba 16:57:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?