16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Collezione'den ayrıldı

Türkiye'nin önde gelen giyim markalarından Collezione, CEO'luk görevine getirmek için üç ay uğraştığı Nurettin Kantarelli'yi üç ayda kaybetti.

Mavi Jeans'in eski genel müdürü olan ve bu kurumda 13 yıl boyunca çalışan Kantarelli'nin Collezione macerası kısa sürdü. Kantarelli, Ekonomist dergisine yaptığı açıklamada, ayrılık kararını aile işine odaklanmak için aldığını söyledi.

Nurettin Kantarelli, üç ay önce Collezione’un CEO’luğu için şirketin sahibi Ekrem Akyiğit ile 33 bin fitte yol alan bir uçağın içinde el sıkışmış ve bu fotoğraf basına yansımıştı. Collezione'nin sahibi Ekrem Akyiğit, Kanterelli’nin gelişi için gazetecilere “Benim eksikliğimi kapayacak, kuruma katma değer sağlayacak, benim üstümde modellemesi olan bir yöneticide karar kıldık. Ben şirketime bir CEO almadım. Bir kardeş, bir ağabey aldım. Kader birliği yapacağız” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Kantarelli ise yeni şirketi için “Türkiye'nin güzide markalarından biri. Fabrikayı gezdim, ekiple tanıştım. Muhteşem, güçlü ve kaliteli bir ekip var. Çok güzel şeyler yapmışlar. Daha da güzel işlere birlikte imza atacağız. Collezione bana heyecan verdi" şeklinde konuşmuştu.

Mavi’ye mi dönecek?

Peki ne oldu da iki taraf bu kadar kısa sürede yollarını ayırma kararı aldı. Piyasada şu an Kantarelli’nin Mavi Jeans’e geri döneceği şeklinde yorumlar yapılıyor. Kuşkusuz bunda Mavi Jeans’in Kantarelli’nin ayrılmasından sonra genel müdür koltuğuna hala birisini oturtmamasının da etkisi büyük. Peki, Kantarelli bu ayrılık haberini nasıl yorumluyor? Ekonomist dergisine açıklamalarda bulunan Kanterelli, ilk olarak Ekrem Akyiğit ile herhangi bir sorun yaşamadıklarını söyleyerek şunları anlattı:

"Collezione ile ilişkilerim hep sürecek. Danışman olarak hizmet vereceğim. Mavi Jeans’e dönmem gibi bir durum söz konusu değil. Ama perakendecilikten de kopmayacağım. Aile işimin başına geçeceğim. Eşimle beraber kurduğumuz bir mağazacılık konsepti var. İlk mağazamızı bir hafta içinde Acarkent’te açmış olacağız. Brands by Kantarelli ismiyle açacağımız mağaza mini bir departman store olacak. İçinde giyim de elektronik de olacak. Kafamızda 3-4 mağazalık bir zincir var."

Nurettin Kantarelli kimdir?

Nurettin Kantarelli, hazır giyim sektöründe Türkiye’nin en önemli profesyonellerinin başında geliyor. Sektöre 1981 yılında Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun olmasının ardından Altınyıldız ile adım atan Kantarelli, 1994 yılında Mavi Giyim A.Ş.’de Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı, iki sene sonra da genel müdür oldu. 12 yıl çalıştığı Mavi Jeans’i dünyaya açan ve kendi alanında güçlü bir marka haline getiren Kantarelli, 2006 sonunda beklenmedik bir şekilde Mavi Jeans ile yollarını ayırmıştı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2007 Cumartesi 09:31:08
Güncelleme :29 Eylül 2007 Cumartesi 12:41:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?