22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Çukurova Grubu'nun başı dertte

Turkcell'in azınlık hissedarı Altimo'nun, dün Çukurova Grubuna, verilen borç tutarını ''derhal ve tam olarak'' ödemesine ilişkin talep yazısı gönderdiği bildirildi. 

Altimo'dan, bugün yapılan basın toplantısı öncesinde yapılan yazılı açıklamada, kuruluşun, Çukurova Grubundan 1.350 milyar dolar tutarında verdiği ödünç paranın ''derhal'' geri ödenmesini talep ettiği kaydedildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Alfa Group, Kasım 2005'te Çukurova ile birkaç sözleşmeyi kapsayan anlaşma yapmış, buna göre Alfa Group, 1.707 milyar ABD doları tutarında Çukurova'ya ödünç vererek, Türkiye'de önde gelen cep telefon şirketlerinden olan Turkcell'in yüzde 13,22 oranında katılım payını talep etmiştir. Çukurova, Kasım 2006'da Alfa'ya, toplam ödünç tutarı üzerinden 357 milyon ABD doları ile 217 milyon ABD doları tutarına eşit faizi ödemiştir.

Ancak, Altimo'nun tespitine göre Çukurova, sürekli olarak imzalanmış olan sözleşmelerin şartlarını yerine getirmemektedir. En kısa zaman dönemi içerisinde, Çukurova Grubunun faaliyetlerinden doğan kayda alınmış birkaç ihlal etmeler tespit edilmiştir.

Altimo ödünç tutarların önemli derecede büyük olduğundan, kendi ilgilerini korumak amacıyla gerekli tedbirleri almak zorundadır.Altimo, 16 Nisan'da Çukurova Grubuna, verilen ödünç tutarını derhal ve tam olarak ödemesine ilişkin, talep bildiri yazısını göndermiştir. Çukurova Grubu tarafından imzalanan anlaşmalara istinaden, bu dava Britanya Virjin Adaları mahkemesine de ibraz edilmiştir.''
anka
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2007 Salı 12:52:34
Güncelleme :17 Nisan 2007 Salı 13:16:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?