30
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Dar gelirliye 1.5 milyar YTL

Takvim Gazetesi'ne konusaşn Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, 2008'de yoksullara 1.5 milyar YTL yardım yapılacaklarını belirtti.. Bu paranın yüzde 22'lik bölümü, iş ve proje üretmede kullanılacak.



Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre, Hükümet, bu yıl da dar gelirliyi mutlu edecek. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, bu yıl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu'ndan 1.5 milyar YTL ayrıldığını açıkladı. Yazıcı, "Bu paranın yüzde 22'lik bölümü iş ve proje üretmede kullanılacak" diyerek müjde verdi.

YÜZDE 2'DEN YÜZDE 22'YE...
İş ve projeler için ayrılan miktarın daha önce yüzde 2 olduğunu anlatan Yazıcı, "Vatandaşa balık tutmayı öğretmeye çalışıyoruz. Hedef bu oranı daha da yükseltmek" diye konuştu. Yazıcı, vakıf eserlerini onaranların bunu vergiden düşeceğini de söyledi.

Yoksula 1.5 milyar YTL

Hükümet, yoksullara doğrudan yardım ve iş edindirme projeleri için 1.5 milyar YTL harcayacak. Bakan Yazıcı, 'Vatandaşa balık tutmayı da öğretiyoruz' dedi.

Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Hükümet'in bu yıl sonuna kadar yoksullara doğrudan ve dolaylı olarak 1.5 katrilyon lira (1.5 milyar YTL) yardım yapacağını açıkladı. TAKVİM'in sorularını yanıtlayan Bakan Yazıcı, yoksul vatandaşlara iş edindirme amacıyla ayrılan kaynağın yüzde 1000 artırılarak, yüzde 2'den yüzde 22'ye çıkarıldığını bildirdi. Başbakan Yardımcısı Yazıcı'ya yönelttiğimiz sorular ve yanıtları şöyle:

* Vakfa bu yıl ne kadar kaynak ayrıldı?
2008 yılı için 1.5 milyar YTL (katrilyon) kaynak ayrıldı.

* Bu paranın hepsi vatandaşlara yardım olarak mı dağıtılacak?
Paranın yüzde 22'si iş edindirme ve proje üretmede kullanılacak. Daha önce paranın yüzde 2'si iş edindirmeye ayrılıyordu. Biz bunu yüzde 22'ye çıkardık. Yani, paranın yüzde 22'si, 'vatandaşa balık tutmayı öğretme' amacıyla kullanılacak. Seracılık, süt sığırcılığı, meslek edindirme kursları gibi projeler gerçekleştirilecek. Diğer bakanlıklarla da ortak çalışıyoruz.

* Paranın kaynağı neresi?
Bunların kaynağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan geliyor. Öğrencilere dağıtılan kitapların parasını, taşımalı eğitimde öğrencileri taşıma parasını, vatandaşa dağıtılan kömürün belirli bir merkezden alınıp ailelere ulaştırılmasını sağlayan hizmetin parasını bu kaynaktan karşılıyoruz. Ayrıca 81 ilde 77 bin kişiye her gün sıcak yemek veriyoruz. 80 bin civarında aileye kuru gıda yardımı yapıyoruz. Ortaöğretimdeki 10 bin öğrenciye burs veriyoruz.

Takvim
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 08:18:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?