20
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Dardanel sardalyasını tanıtacak

Dondurulmuş gıda sektörünün öncü firmalarından Dardanel Önentaş Gıda Sanayii AŞ., ton balığı konservesinden sonra yeni ürünü sardalya balığının tanıtım atağına kalktı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Dardanel Önentaş Gıda Sanayii A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, Türkiye’de konserve balık tüketiminin çok az olduğunu söyleyerek, "Türkiye’de kişi başına 70 gram olan balık tüketimi, gelişmiş ülkelerde 1,5 ile 2 kilograma kadar ulaşıyor. Türkiye’de sağlıklı ve dengeli beslenmede balığın önemini artık herkesin bilmesi lazım. Bizler Dardanel firması olarak ton balığı konservesi başta olmak üzere birçok ürünümüzün yanında Sardalya balığı konservesinin de tüketimi için bir kampanya başlattık" dedi.

Televizyon reklamlarında ton balığının yanında şimdi de sardalya balığı ile ilgili tanıtımı yurt dışında da yapılacağına değinen Önen, "Çanakkale ve yöresinden yakalanan ve il merkezindeki fabrikamızda işlenen bu balıkları şu an 25 ülkeye ihraç ediyoruz. Türkiye’de de bu balığın tüketiminin sağlanması için başlattığımız kampanyadan olumlu sonuç alacağımıza inanıyoruz. Günde 1 milyon 200 bin kutu sardalye balığı konservesinin üretildiği fabrikamızdan yılda 6-7 milyon dolarlık bir ihracat yapmayı hedefliyoruz. Bu konudaki reklamlarımızda televizyonlarda bugünden itibaren yayınlanmaya başlayacak" diye konuştu.

çanakkale
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2004 Cumartesi 12:02:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?