19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Denizbank'ın çiftçi sevinci

Denizbank, tarım sektöründe müşteri sayısının yüzde 120 artarak 180 bine ulaşmasını özel bir program ile kutlayacak. Banka, 15 Mayıs-31 Ağustos arasında 8 ilde Seda Sayan’ın da konser vereceği ’Denizbank Tarım Şenliği’ düzenleyecek. Şenlik için 6 milyon Euro harcanacak.

DENİZBANK tarım sektörüne odaklanarak 180 binin üzerindeki müşterisine teşekkürünü yurt çapında gerçekleştireceği ’Tarım Şenliği’ ile sunacak. 15 Mayıs-31 Ağustos arasında 8 ilde gerçekleştirilecek şenlik kapsamında Seda Sayan konserleri düzenelenecek. Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, "Şenlik Türkiye’nin tarım sektörüne yönelik ilk ve en kapsamlı projesi. Denizbank olarak son yıllarda ihmal edilmiş bu sektörü yaptığımız büyük yatırımlar ve üreticimize tanıdığımız olanaklarla, özel sektör bankaları arasında tarım kredilerinde sektörün şampiyonu olduk" dedi.

Hedef 1.5 milyar YTL

Denizbank, 5 yılda tarım sektöründe kredili çiftçi sayısını 120 kat artırarak 180 binin üzerine taşıdı. Bu sektöre tahsis ettiği kredi tutarı ise yine 5 yılda 111 kat artarak 1 milyar YTL’ye ulaştı. Hakan Ateş, 2008 yılı sonunda 330 bin kredili üretici sayısına ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, tahsis edilen kredi miktarında da 1.5 milyar YTL hedefleri olduğunu ifade etti. Denizbank’ın 15’inci yılını kutlayacağı 2012 yılında ise her dört çiftçiden birinin Denizbank’lı olmasını öngördüklerini anlatan Hakan Ateş, ’Denizbank Tarım Şenliği’ projesinin bu büyük hedeflere ulaşmada önemli bir kilometre taşı teşkil edeceğini söyledi.

6 milyon Euro maliyet

Maliyetin 6 milyon Euro’nun üzerinde olacağı ’Tarım Şenliği’ kapsamında 150 bin üreticiye 300 milyon YTL finansman desteği sağlamayı hedeflediklerini belirten Hakan Ateş, gerçekleştirilecek ziyaretler toplantılar, eğitimler ve sosyal aktivitelerle şenlik boyunca 3 milyon üreticiye ulaşmayı öngördüklerini dile getirdi. Ateş, "8 ilde gerçekleştirilecek olan şenlik konserlerinde Seda Sayan sahne alacak. Kırklareli/Lüleburgaz, Bursa, Konya, Kayseri, Manisa, Samsun, Adana ve Şanlıurfa’da yapılacak konserler öncesinde ise konser alanında tarım sektörüne destek veren tedarikçi ve üretici firmalar açacakları standlar ile ürün ve hizmektlerin tanıtımını gerçekleştirecek."

SMS ile kart başvurusu

Hakan Ateş, Tarım Şenliği’nde dünyada ve Türkiye’de bir ilk olan SMS ile cep telefonundan kart başvurusu uygulamasına imza atacaklarını belirtti.

Bankacılıkta kár etmek artık kolay olmayacak

BANKACILIKTA kárlılığın geçtiğimiz 3-4 yıl gibi rahat olmayacağını vurgulayan Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, dünyada 2000-2007 yılları arasında inanılmaz büyümeler olduğunu ve biraz da balonlar oluştuğunu kaydetti. Ateş, "Artık herkesin dile getirdiği dünyadaki küresel durgunluğun Türkiye’ye yansıması son derece doğal" dedi. Dünya ekonomisi ile ABD, Avrupa ve Pasifik ekonomisinin küçüleceği bir ortamda Türkiye’nin hedeflediği büyümenin yüksek olduğuna işaret eden Ateş, "Dolayısıyla yüzde 5.5’lik büyüme çok yüksek bir hedef. Büyümenin yüzde 3’lerde olması da başarı olacaktır" diye konuştu. Türkiye’de şu anda bir kriz senaryosuna gerek olmadığını ifade eden Ateş, dünyada yaşanan krize olabilecek en iyi koşullarda yakalanan Türkiye’nin dünyadaki daralmadan az etkileneceğini, ancak sıkıntıların da söz konusu olduğunu söyledi.

hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2008 Perşembe 16:25:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?