22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Denizci Arkas yağcı oluyor

Taşımacılık ve nakliye sektöründe faaliyet gösteren Arkas Holding, otomotivden sonra yağ sektörüne de girdi. Arkas, Kristal Yağları’nın yüzde 49 hissesini satın alarak yağ sektörüne girdi.

Ortaklık, Arkas Ailesi mensuplarının Kristal’in sahibi olan Micaleff Ailesi’nin bazı temsilcilerinin ve küçük birkaç ortağın hissesini almasıyla gerçekleşti.

50 MİLYON EURO:

Kristal Yağları Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Baran, Kristal’in Türkiye’de ilk ambalajlı ve markalı zeytinyağı üreticisi olduğunu söyledi. Baran, Arkas Holding’in bazı hissedarların hissesini alarak kendilerine ortak olduğunu, bu ortaklıktan büyük mutluluk ve gurur duyduklarını kaydetti. Baran, "Bu ortaklık bize büyük güç verecektir" dedi. Şirketin maddi varlıklar ve fon yaratma kapasitesi olarak yaklaşık 50 milyon Euro’luk bir değerinin bulunduğunu bildiren Baran, Arkas Holding’in şirketin yüzde 49’luk hissesini satın aldığını açıkladı.

75 YILLIK AİLE ŞİRKETİ:

Kristal Yağları olarak yıllık 24 bin ton rafine zeytinyağı üretimi yaptıklarını dile getiren Baran, bu üretimin yüzde 10’unun yurt dışına ihraç edildiği bilgisini verdi. Baran, şöyle konuştu: "Kristal 75 yıllık bir aile şirketi. Aileden bazı ortaklar ve küçük birkaç ortak hisse sattı. Bu da yüzde 49 civarında. Arkas ile birlikte bu firmayı kurumsallaştırarak daha ileriye taşımayı amaçlıyoruz. Üretim alanımızda Türkiye’de belli başlı 3 kuruluş var. Bazı bölgelerde yüzde 90 civarında pazar payımız var. Arkas Holding’den yönetim kuruluna Önder Türkkanı’yı alacağız. Birlikte daha iyi yatırımlara imza atacağız."

GÖNLÜNDEKİ GEMİ:

Hangi markayla yola çıkacaklarının kendileri için önemli olduğuna dikkat çeken Arkas Holding İcra Kurulu Üyesi Önder Türkkanı, Kristal Yağları ile holdinglerinin ortak değerler taşıdığını, iki kurumun da Türkiye’de ilkleri gerçekleştirdiğini anlattı. Arkas’ın Türkiye’ye ilk konteyner getiren firma olduğunu dile getiren Türkkanı, iki firmanın da kendi alanlarında vergi rekortmeni olduğunu anımsattı. Türkkanı, "Arkas Ailesi’nin fertleri ortak oldu. Zeytinyağının önünün açık olması ve Kristal’e olan güven böyle bir yatırıma yol açtı. Doğru ve kárlı bir yatırım olduğuna inanıyoruz" diye konuştu. Bu arada Kristal Yağları’nın kuruluşundan bu yana ambleminde yer alan gemi resmine de dikkati çeken Türkkanı, "Kristal gönlündeki gemiyi buldu" şeklinde espri yaptı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2007 Cuma 06:55:55
Güncelleme :8 Haziran 2007 Cuma 07:01:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?