18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Deri sektörü Uşak'ta buluştu

Uşak Deri Sanayicileri Derneği (UDSD) tarafından düzenlenen ''Dünya Deri Sektörünün Bugünü, 2020 Yılı Perspektifi'' konulu panel, 7 ülkeden sektör temsilcilerini bir araya getirdi.

Uşak Karma Deri Organize Sanayi Bölgesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen panelin açılışına, Uşak Valisi Özdemir Çakacak ile Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Brezilya, Çin, Hollanda, İngiltere ve İsviçre'den sektör temsilcileri katıldı.

Vali Çakacak, yaptığı konuşmada, deri sektörünün, Uşak ekonomisi açısından önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, deri sektörünün sorunlarının ele alınacağı uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Panelin sektörün sorunlarının tartışılarak, çözüm için fikirler üretilmesi açısından faydalı olacağına inandığını dile getiren Çakacak, şunları kaydetti:

''Deri sektörü, ülkelerin ekonomik yapılarına bağlı çok yönlü bir sektördür. Bu nedenle ekonomik dalgalanmalardan çok fazla etkilenen sektörlerin başında geliyor. Emek yoğun bir sektördür. Türkiye, deri sektöründe kalitesini dünyaya kanıtlamış bir ülkedir ve Uşak da bu sektörde en önemli üretim merkezlerinden biridir. Uşak Karma Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 121 firmamız, bu sektörde faaliyet gösteriyor ve iki bin kişi istihdam ediliyor. İlimiz koyun derisinde ülke üretiminin yüzde 40'ını karşılıyor. Var olan bu potansiyelin, deri konfeksiyon ve saraciye ile daha da çeşitlenmesini istiyoruz. Bu nedenle yerli ve yabancı yatırımcıları ilimize davet ediyoruz. Bu amaçla yatırım yapmak isteyenlere her türlü yardımı yapmaya hazırız.''

UDSD Başkanı Akif Küplemez ise Türkiye'nin 2023 yılındaki 50 milyar dolar ihracat hedefine ulaşması için herkesin üzerine düşeni yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

Deri sektörü olarak bu noktada 5 milyar dolar ihracat rakamıyla 2023 hedefine katkı sunmayı öngördüklerini dile getiren Küplemez, düzenlenen panelin de orta vadede üretim ve pazarlama açısından ciddi bir fırsat olduğunu ifade etti.

''Dünya Deri Sektörünün Bugünü'' ve ''2020 Yılı Perspektifi'' başlıklı iki oturum halinde gerçekleştirilen panele, Türkiye Deri Sanayicileri Derneği Başkanı Erdal Matraş, İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanı Lemi Tolunay, Türkiye Deri Vakfı Başkanı Volkan Çandar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Deri ve Deri Ürünleri Sektör Meclis Başkanı Hakkı Matraş ile Çin Deri Sanayi Birliği Sekreteri Chen Zhanguang, Uluslararası Deri Sanayicileri Konseyi Genel Sekreteri Paul Pearson, Uluslararası Deri Kimyacıları ve Teknisyenleri Dernekleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Brezilya Deri Kimyacıları ve Teknisyenleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Robert Kamelman Levitin'in de aralarında bulunduğu yerli ve yabancı sektör temsilcileri katıldı.

...
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2012 Çarşamba 18:12:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?