30
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

'Dizel benzini geçebilir'

Mazot ile benzin arasındaki fiyat farkı 22 kuruşa kadar geriledi. Ekonomi çevreleri, mazot fiyatının benzini geçebileceğini söyledi.

'Dizel benzini geçebilir'

Akaryakıt ürünlerine petrol kaynaklı zamlar sürerken, Eurodizel ve benzin arasındaki fiyat makasının daralması kafaları karıştırdı. Son dönemde sürücüler 'benzin mi, dizel mi?' diye sormaya başladı.

Eurodizel olarak bilinen düşük kükürtlü motorinin litre fiyatı 3.22 YTL'ye kadar yükselirken, benzin fiyatı da 3.44 YTL oldu. Diğer deyişle 50 litrelik bir depo benzinin maliyeti 172 YTL iken, dizel araçta bu rakam 161 YTL düzeyinde oluştu. 50 litrelik bir depoda benzin- motorin maliyeti farkı 11 YTL'ye kadar düştü.

Eurodizel tüketiminin son dönemde hızlı arttığını kaydeden TOBB Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Meclisi Başkan Yardımcısı Rasih Arbay, "Eskiden yaz yaklaşınca benzin fiyatları artardı. Mart-Eylül arası motorinin fiyatı dünyada düşerdi. Bugünkü koşullar sürerse Eylül gelince dizel, benzin fiyatlarının üzerine çıkacak ve 3.66 YTL'ye kadar yükselecektir" dedi.

Takvim
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2008 Perşembe 07:01:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?