22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Doğa ile barışık beyaz eşyalar yolda...

KOÇ Holding Dayanıklı tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik A.Ş Genel Müdürü Aka Gündüz Özdemir, beyaz eşya sektörünün tüketiciye daha ekonomik ürünler sunabilme yarışı içine girdiğini söyledi. Özdemir, küresel ısınmaya dikkat çekerek, "Ar-Ge ekiplerimiz buzdolabı, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi üretiminde daha az enerji harcayan ve doğayla barışık ürünler üzerinde çalışıyor. Küresel ısınma tüm dünyanın gündeminde. Tabiki bizim gibi üreticilere büyük görev düşüyor ancak tüketicide bu konuda bilinçlenmeli" diye konuştu.

DOĞA İLE BARIŞIK ÜRÜNLER: 

Özdemir, özellikle çamaşır ve bulaşık makinesi üretiminde suyu daha az tüketen teknolojinin ön plana çıkmaya başladığını belirterek "Doğaya verilen zararın azalması veya sıfıra inmesi konusunda bu tür çalışmalar çok önem kazanıyor. Bizde tamamıyla enerjiyi ve suyu az tüketen doğa ile barışık olan ürünler üretmeye gayret ediyoruz" dedi. Üretim sürecinde doğaya dönüşümü kolay ve hızlı olan malzeme kullanmaya dikkat ettiklerini de dile getiren Ödemir konuşmasını şöyle sürdürdü: "Üretici olarak elimizden geleni yapıyoruz. Ancak bu çalışmalarda tüketicide bilinçlenmeli. Tasarruf sadece üretici ile gerçekleşecek bir çalışma değil. Dünyanın en az elektrik tüketen buzdolabı bize ait. Bu uluslararası kuruluşların düzenlediği yarışmalarla onaylandı."

KEBAN BARAJI KADAR TASARRUF:

Özdemir, "Tüketicinin elektrikli cihazlarda A sınıfı ürünleri kullanması durumunda Keban Barajının yarısı kadar elektrik tasarrufu sağlanıyor" dedi. Avrupa’da bu tür ürünlerin kullanımının teşvik edildiğine dikkati çeken Özdemir, "Biz de Türkiye’nin gündemine sokacaktık fakat devlet bunu çok kapsamlı ele aldığı için biz girmek istemedik" diye konuştu. Çin’den gelen ucuz ürünleri de eleştiren Özdemir, sadece fiyata bakıldığını, işin ekonomisinin çok fazla hesaplanmadığını söyledi

SATIŞLAR GEÇEN YILIN ALTINDA DEĞİL: 

Aka Gündüz Özdemir, satış rakamlarının geçtiğimiz yıla kıyasla daha iyi olduğuna da değinerek "Siyasi gelişmeler satışlarımıza etki etmedi. Sektörün durumunu bilmiyorum ancak kendi satış rakamlarımız geçtiğimiz yılki rakamların altında değil" diye konuştu. Önümüzdeki dönemde tüketicilerin biraz daha tasarrufla davranabileceği sinyalini veren Özdemir "Tüketici azda olsa bazı gelişmelerden endişe duyabilir ve doğal olarak tüketimini biraz kısabilir" şeklinde konuştu.

Doğaya verilen zararlar hissedilmeye başlandı

ARÇELİK A.Ş ve çalışanları, "Ülkem İçin" projesi kapsamında gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk faaliyetlerinde bu yıl DenizTemiz Derneği Turmepa ile birlikte tüketiciyi bilinçlendirme çalışmaları düzenlendi. Proje hakkında bilgi veren Aka Gündüz Özdemir şöyle konuştu: "Ülkem için projesi kapsamında her yıl topluma katkı sağlayacak çeşitli projelere Koç Topluluğu şirketleri olarak imza atıyoruz. Bu yıl çevre konusuna değinmek istedik. Hepimiz son zamanlarda doğaya verdiğimiz zararların etkilerini daha yakından hissetmeye başladık. Geç olmadan çevremiz için bir şeyler yapalım mesajını vermek istedik."
Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2007 Salı 10:26:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?