22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Doğalgazda indirim müjdesi

Enerji Bakanı Hilmi Güler, doğalgazda fiyatların 6-9 ay geriden geldiğini hatırlatarak, doğalgaz fiyatlarının nisan ayından itibaren düşürülebileceğini söyledi.

Elektriğe zammın şart olmadığını, vergileri düşürebileceklerini belirten Güler, “3 bakan tartıştık, iş karara kaldı. Zam yapmamız şart değil, vergileri de düşürebiliriz” dedi. Elektriğe dört yıldır zam yapmadıklarını, bu durumun enflasyonun düşmesine katkıda bulunduğunu belirten Güler “Ekonominin gereği neyse onu yaparız. 2007 için hesap-kitap neyi gösteriyorsa onu yaparız. Bu cari açığı etkiler, sanayi politikasını, ihracatı, turizmi etkiler” dedi.

ELEKTRİĞİMİZ ÇOK ŞÜKÜR VAR

Bakan Güler, “Fakir fukaraya 4,5 milyon ton kömür dağıttık. Elektriğimiz var çok şükür. Barajımız dolu ve doğalgazımız da geliyor’’ dedi. Güler, tahkimler ile uğraştıklarını, açılan mahkemeleri kazandıklarını bildirdi. Bakan Güler şöyle dedi: ‘’Bu işler öyle kolay değil. Bizde sıradan rutin işlerimizi yapar görevimimizi sürdürürüz. Ama biz şu anda risk alıyoruz. Yaptığımız çalışmalar 5 yıl sonra anlaşılacak en iyi şekilde. Yenilenebilir enerjiden suya kadar bir sürü çalışmalar yapıldı.’’ Güler, ayrıca doğalgazın depolanmasına yönelik Silivri’de yapılan tesislerin test edildiğini bildirdi.
aa
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2007 Çarşamba 10:47:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?