26
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Doğan hisseleri işleme kapatıldı

Doğan Grubunun İMKB'de işlem gören hisse senetlerinin işlem sıraları, geçici olarak kapatıldı.
Doğan Holding, Doğan Yayın Holding, Doğan Gazetecilik, Doğan Burda, Milpa, Petrol Ofisi, Ray Sigorta, Çelik Halat, Ditaş ve Hürriyet Gazetecilik hisse senetlerinin sıraları, şirketlerle ilgili habere istinaden, şirketlerden açıklama istenilmesi nedeniyle geçici olarak işleme kapatıldı.

Dün geç saatlerde gelen habere göre, Maliye, Doğan Yayın Holding'in (DYH) vergi cezasına karşılık verdiği üçüncü teminatı da kabul etmedi. Grubun önerdiği hisse senedi ve markalar hukuken geçerli teminat olmadığı için DYH hakkında "haciz" işlemi başlatıldı. İlk aşamada Doğan TV Holding'in yüzde 45.4 hissesine haciz konuldu. DYH'nin borcu nedeni ile grubun bankalardaki varlığı ve gayrimenkullerine de tedbir konuldu. Yasa gereği, anonim şirketlerde vergi borcundan ortaklar da sorumlu tutuluyor. DYH'nin hissedarı olan grubun üst düzey yöneticilerinin şahsi mal varlıkları ve banka hesapları da haczedilebiliyor.

DAVA AÇIYOR

DYH'den İMKB'ye gece yapılan açıklamada Halkalı Vergi Dairesi'nin teminat talebiyle ilgili şu saptamalara yer verildi; "Halkalı Vergi Dairesi Kanal D ve Star TV'nin marka değerlerini teminat olarak kabul etmediğini Doğan Yayın Holding'e bildirdi. Doğan TV'nin yüzde 45.4'üne uygulanan haciz işlemi nedeniyle Doğan Yayın Holding'in teminat talebinin yürütmesinin durması için açtığı dava konusuz kalabilir. Diğer davalar açılmakta. DYH'nin mal varlığının araştırılmasıyla ilgili süreç devam ediyor." Gelirler Kontrolörleri, 2003- 2006 yıllarına ilişkin incelemeleri sonucunda, 132.9 milyon lirası vergi aslı, 693.18 milyon lirası vergi kaçakçılığı cezası olmak üzere 826 milyon lira ödemeye ilişkin ihbarnameleri 18 Şubat'ta şirkete tebliğ etmişti.

Sabah
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 11:40:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?