22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Dolar milyonerleri geliyor!

Amsterdam, Moskova, Dubai, Münih, Şangay ve Kortrijk'in ardından Türkiye ve komşu ülkelerdeki dolar milyonerlerini bir araya getirmeyi hedefleyen ''Milyoner Fuarı'', 30 Ekim-2 Kasım 2008 tarihleri arasında CNR Expo Center'da gerçekleştirilecek.

Fuarın Türkiye organizasyonu üstlenen CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem ve bu etkinliğin dünya çapında arkasında duran yayıncı şirket Gijrath Media Grup Operasyonlar Başkanı Artie van Hooren, fuarın tanıtımı amacıyla basın toplantısı düzenledi.

Erem, CNR Expo Center'ın, 30 Ekim-2 Kasım 2008 tarihleri arasında Türkiye'de ilk kez düzenlenecek ''Milyoner Fuarı''na ev sahipliği yapacağını belirterek, fuarın her yıl tekrarlanacağını bildirdi.

İlk fuarın 2002 yılında Amsterdam'da gerçekleştirildiğini, 2005 yılında Moskova'da düzenlendiğini anımsatan Erem, fuarda, lüks araba, antika, mücevher, saat, seyahat, tekne, yat, özel jet ve helikopterler, kıyafet, içkiler, kozmetik, otel, restoran, emlak, bankacılık ve finans alanında ünlü markaların en yeni ürünlerinin sergileneceğini anlattı.
Fuarda, bir yaşam tarzının sunulacağını ifade eden Erem, satış yapılmayacağını, sadece çok ünlü markaların lansmanlarının gerçekleştirileceğini söyledi.

TÜRKİYE'DE 20 BİNİ AŞKIN DOLAR MİLYONERİ-

Türkiye'de 20 bini aşkın dolar milyoneri bulunduğunu, komşu ülkelerde de bu sayının 300 bini bulduğunu anlatan Erem, ''Dünya giderek zenginleşiyor. Zenginleşen dünyada kazanılan paranın harcanması da ayrı bir kültür. Fuarın amacı bu kültürü sunabilmek'' diye konuştu.

''Milyoner Fuarı''nın gala gecesi ile açılacağını ve yoğun bir hafta yaşanacağını belirten Erem, daha önceki fuarların açılışına ünlü model Elizabeth Hurley'in davet edildiğini, İstanbul'da düzenlenecek fuara kimin davet edileceğinin ise henüz netleşmediğini söyledi.

Erem, Moskova'da düzenlenen fuara giriş fiyatının 35 Avro olduğunu, İstanbul'da da buna benzer bir rakam belirleneceğini kaydetti.

Katılımcıların davetiye ile davet edileceğini belirten Erem, dünyanın üst gelir düzeyindeki kişilerin ziyaret edeceği fuarı hayallerini süslemek için gezenler de olacağını kaydetti. Porsche'nin yeni arabasını bu fuarda sergilediğini anımsatan Erem, ''Teknelerin en lüksü, otomobillerin en pahalısı, mücevherlerin en paha biçilmeyeni bu fuarda sergilenecek, ünlü markaların dünyadaki en üst gelir düzeyine hitap eden ürünleri yer alacak'' dedi.

CİDDİ DOLAR GETİRİSİ OLACAK

Fuarın, Türkiye'ye ciddi oranda döviz getireceğini ifade eden Erem, şöyle konuştu:
''Döviz getirisi nasıl olacak? Katılımcıların yüzde 90'ı dışarıdan gelecek. 3-4 milyon dolarlık gelir bekliyoruz. Fuar sonrasında ürünlerin satışından dolayı vergi artışı doğacak. Türkiye'de satılan her Ferrari'nin yüzde 60'ı devlete vergi larak dönüyor. Lüks tüketim arttıkça devletin kasasına giren vergi de yükseliyor. Yurt dışından gelen ziyaretçiler en lüks otellerde kalacak, en lüks restoranlarda yemek yiyecek, en pahalı ürünleri satın alacak. İstanbul'da bırakacakları gelir, diğer ülkelerle kıyaslandığında aşağı yukarı 10 milyon Avro civarında olacak. İlk fuar için belirlenen rakam bu, sonrakilerde artacak.''

AA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 14:47:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?