28
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

'Dolmuş uçaklar' yaz başında sefere başlıyor

Küçük meydanların bulunduğu illerdeki vatandaşlara da havayoluyla seyahat etme imkanı sağlayacak ''dolmuş uçaklar'' yaz başında sefere başlıyor. 50 kişilik uçaklar, büyük havalimanları ile küçük meydanlar arasında ya da küçük meydana sahip iller arasında çapraz uçuşlar gerçekleştirecek.

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ''dolmuş uçak'' projesinin detaylarını belirleyerek, projeyi şekillendirdi.

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Barış Tozar, artık insanların gitmek istediği yere en kısa sürede ulaşmayı hedeflediğini, zaman ve hız faktörlerinin yurtiçi ve yurtdışı ulaşımda havacılık sektörünün önemini artırdığını belirtti.

Bu nedenle en pahalı taşımacılık türü olan hava taşımacılığında ''maliyet verimliliği'' sağlama gereğinin ortaya çıktığını vurgulayan Tozar, bu zorunluluktan dolayı havacılık sektöründe büyük ölçekli faaliyetlerin küçük ölçekli ve bölgesel faaliyetlerle desteklenmesi gereğini gündeme getirdiğini kaydetti.

Barış Tozar, önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin AB'ye adaylık süreci nedeniyle Avrupa-Türkiye arasındaki iş bağlantılarının artacağını, bunun da özellikle iş amaçlı yolcu trafiğini ve kargo trafiğini arttıracağını vurguladı.

aa
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2006 Cuma 14:38:06
Güncelleme :22 Nisan 2006 Cumartesi 14:21:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?