18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Dow Jones İstanbul 20, İMKB’ye geliyor

İstanbul - Türkiye’nin ilk Borsa yatırım fonu Dow Jones İstanbul 20 (DJIST), 14 Ocak Cuma günü İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) işlem görmeye başlayacak.

DJIST’in halka arzı nedeniyle düzenlenen toplantıda, Türkiye’nin halka açık 20 büyük şirketine ortak olma imkanı yaratacak olan fonun, bu yolla riski dağıtarak getiri sağlama olanağı sunacağı kaydedildi.

Verilen bilgiye göre, uluslararası sermaye piyasalarında etkinliğiyle tanınan Dow Jones Indexes, American Stock Exchange ve Carter Ledyard & Milburn’un katkılarıyla oluşturulan ve fon kuruculuğunu Finansbank’ın üstlendiği DJIST’in fon yöneticiliğini ise Finans Portföy yürütecek.

Halka arz edilecek pay sayısı 5 milyon olarak belirlenen DJIST’in halka arz büyüklüğü 30 milyon YTL olarak tahmin ediliyor. Fonun satılabilir toplam büyüklüğü ise yaklaşık 180 milyon YTL olarak ifade ediliyor.

Dow Jones İstanbul 20 A Tipi Borsa Yatırım Fonu alım satım işlemleri hisse senetleriyle aynı olacak ve fon İMKB’nin işleme açık olduğu her gün seans saatleri içerisinde alınıp satılabilecek.

Dow Jones İstanbul 20 A Tipi Borsa Yatırım Fonu, yatırımcılarına diğer A tipi fonlarda olduğu gibi günde sadece bir kez değil, İMKB seans saatleri içerisinde 15 saniyede bir gösterge niteliğinde net aktif değer açıklayacak.

AA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2005 Pazartesi 15:11:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?