18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Dün dündür...


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ESK toplantısında sosyal tarafların IMF politikalarını eleştirmesi üzerine "Ben de gençlik yıllarımda IMF’ye karşıydım. Ama sorumluluk alınca işin öyle olmadığını görüyorsunuz" yanıtını verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik ve Sosyal Konsey (ESK) toplantısında sosyal tarafların IMF politikalarını eleştirmesi üzerine, "Ben de gençlik yıllarımda IMF’ye karşıydım. Ama sorumluluk alınca işin öyle olmadığını görüyorsunuz" yanıtını verdi.

Başbakan Erdoğan, ESK toplantısında sosyal tarafların IMF ve Dünya Bankası politikalarını eleştirmesi üzerine bir itirafta bulundu. Yıllarca çalıştığı gençlik kollarında IMF’ye karşı bir tutum içinde olduğunu söyleyen Erdoğan, sorumluluk aldıktan sonra bu görüşlerinin değiştiğini ifade etti. Erdoğan, "Ben de gençlik yıllarımda IMF’ye karşıydım. Ama sorumluluk alınca işin öyle olmadığını görüyorsunuz" diye konuştu.

AKYILDIZ’I SİYASETE DAVET ETTİ

ESK toplantısında Başbakan Erdoğan ile Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız arasında "siyasete gir" tartışması yaşandı. Akyıldız, sosyal güvenlik konusunun hassas bir konu olduğunu anımsatarak, "Almanya’da sosyal güvenlik alanında düzenleme yapıldı. Bunun ardından 10 euroya varan müracat ücretleri alınmaya başlandı ve bu da Schröder’in sonunu getirdi" yönündeki sözleri üzerine, Başbakan Erdoğan, Akyıldız’a "Siz siyasete atılmalısınız" karşılığını verdi. Akyıldız da Başbakan’a "Partinizde boş yer var mı?" diye sordu. Başbakan Erdoğan’ın da Akyıldız’a "Partimizde sizin gibi düşünenlere boş yer yok" dediği öğrenildi.

Hükümetle memurlar arasında yürütülen toplu görüşmeler sırasında da Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız’ı siyasi parti başkanı gibi davranmak ve "şahsi ikbal" peşinde koşmakla eleştirmişti.

Toplantıya yasa gereği katılımcı konumunda bulunmayan TÜSİAD ve MÜSİAD’ın da katıldığı öğrenildi. Katılımcı sivil toplum örgütlerinin buna tepki göstermesi ve diğer sivil toplum örgütlerinin görüşlerinin alınmamasının eleştirilmesi üzerine, bu örgütlerin görüşlerinin de alınmasına karar verildi. Bu görüşlerin alınmasının ardından, ESK üyesi örgütlerden birer temsilcinin katılımıyla bir çalışma grubu kurulacak. Çalışmalarına bayramdan sonra başlayacak olan bu grubun TBMM’nin çalışma takvimini de dikkate alarak bütçe görüşmelerinin hemen ardından sosyal güvenlik reform yasası gündeme alınacak şekilde çalışmalarını tamamlaması öngörüldü.

ANKA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2005 Çarşamba 01:12:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kelami akdemir IP: 85.98.85.xxx Tarih : 2.11.2005 13:45:42
sayın başbakan bu sorunluluk alınca değil.Tam tersi teslimiyeti öğrenince karşı olmaktan vazgeçtiniz.gençlik yıllarınızda teslimiyetçi değildiniz.iki şık var.ya doğruyu söylemiyorsunuz.yada takiyye yapıyorsunuz.kuvvetle ihtimal takiyye yapıyorsunuz.biz sizin gençlik yıllarınızı da biliyoruz.önüne geleni haşlayan kendinde bir şey gören kin ve kaprisli bir yapınız hiç değişmemiş.bu ülkeye yapacağınız en büyük iyilik bir an önce istifa edip,şirket lerinizi yönetmek sizin daha hayrınıza olur. devlet yönetmekle şirket yönetmenin farklı olduğunu biliyorsunuz.ülkeyi geriyorsunuz. ne oldu dokunulmazlıkları kaldıracaktınız. hadi bakalım göster şimdi kasım paşalılığını bu işler öyle fedayilikle olmuyor sayın başbakan.işsizliği düşürdünüzmü?Gelir gelmez ilk işiniz meclis lojmanlarını satmaktı.ne oldu.fareler cirit atıyor.Birde artık şu mesailerinizi kendi ülkenize harcayın.öyle yaban ellerde size para vermezler.ülkeyi gırlağına kadar borca batırdınız.Halkın alım gücü bitti.Kredi kartları batağı patla mak üzere siz hala çikolata dağıtıyorsunuz. 3 yılda memleketi bitap düşürdünüz.bu mu sizin parlak yönetim anlayışınız.ilk seçimde bu millet size iyi bir yönetim mantığı çıkaracaktır.seçimle geldiniz seçimle gideceksiniz.ve yüce divanda yargılanışınızı izlemek bize mutluluk vere cektir. Kelami AKDEMİR