22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Dünya cep telefonunu çok sevdi

Informa araştırma şirketi, Nordic Mobil telefon şirketinin ilk olarak 1981'de Suudi Arabistan, İsveç ve Norveç'te cep telefonlarını piyasaya sürmesinden sonra cep telefonu satışlarının bugün en yüksek noktaya ulaştığını açıkladı. Şirket, 59 ülkedeki nüfusunun tamamında cep telefonu bulunduğunu, hatta bu ülkelerden kimilerinde bir kişinin birden fazla cep telefonu olduğunu kaydetti. 


Cep telefonu abonelerinin sayısı, dünya nüfusunun yarısı olan 3 milyar 300 milyona ulaştı.


Informa araştırma şirketi, Nordic Mobil telefon şirketinin ilk olarak 1981'de Suudi Arabistan, İsveç ve Norveç'te cep telefonlarını piyasaya sürmesinden sonra cep telefonu satışlarının bugün en yüksek noktaya ulaştığını açıkladı.


Informa Başkanı Mark Newman, cep telefonu sanayisinin abone sayısı açısından tüm iyimser tahminlerin de ötesine geçerek sürekli olarak büyüdüğünü belirterek, günümüzde sorunun çocukların cep telefonu sahibi olması değil, ne zaman olacağı olduğunu söyledi.


Informa, cep telefonu abonelerinin dünya nüfusunun yarısına ulaşmasının, dünyanın yarısının cep telefonu sahibi olduğu anlamına gelmediğini bildirdi. Şirket, 59 ülkedeki nüfusunun tamamında cep telefonu bulunduğunu, hatta bu ülkelerden kimilerinde bir kişinin birden fazla cep telefonu olduğunu kaydetti.

ajanslar
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2007 Perşembe 23:15:07
Güncelleme :29 Kasım 2007 Perşembe 23:29:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?