27
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Eczacılara ödeme şoku

SSK ile ödemelerde zaten sorunlar yaşayan eczacılar, bu kez de Emekli Sandığından (ES) darbe yedi. Emekli Sandığı’nın “ikinci bir emre kadar ödemeleri 1 Eylül’den itibaren durdurduğu” öğrenildi. 

Emekli Sandığı ile anlaşmalı eczaneler, web tabanlı Eczacı Provizyon Sistemi 1 Eylül’den bu yana çalışmadığı için emekli kamu görevlilerinin ilaçlarını vermekte zorluk çekiyor. Ancak Emekli Sandığı’nın sağladığı internet erişimi bugün açılınca eczacılar bu kez de “ikinci bir emre kadar ödemelerin 1 Eylül’den itibaren durdurulduğu” sürpriziyle karşılaştı. Provizyon sistemine giren eczacılar, kontrol edilerek onaydan geçen reçete bedellerinin hesaplarına aktarıldığı bilgisini görünce bankalarıyla temasa geçti. Ancak eczacılar, Emekli Sandığı’nın “yatırdık” dediği paraların banka kayıtlarında görünmediğini farkedince, sandık yetkililerinden, “1 Eylül’den itibaren ödemelerin ikinci bir emre kadar durdurulduğu” bilgisini edinebildi. 

Ödemenin durdurulmasının, eczacılara bundan sonra yapılacak ödemelerin Ziraat Bankası aracılığıyla değil de doğrudan Emekli Sandığınca gerçekleştirilebilmesi için bir bilgisayar programının hazırlanmasından kaynaklandığı belirtiliyor. 

“Tepkilerden çekinildiği” için Sandığın, konu hakkında resmi açıklama yapmaktan ve Türk Eczacılar Birliği’ne (TEB) bilgi vermekten kaçındığı öne sürülüyor. 

Konu hakkında Emekli Sandığı’nın sağlık işlerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Ayaz’a ulaşılmaya çalışıldı, ancak haberin hazırlandığı saate kadar sekreteryasından dönüş olmadı.
ANKA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2006 Çarşamba 17:20:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?