20
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Ekmeklerini oyuncaktan çıkarıyorlar

ARDAHAN'DA EKOLOJİK OYUNCAK ÜRETİM PROJESİ

Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yaşar Daşdemir, ekolojik oyuncak üretim projesinin amacının bölgede istihdamı arttırmak ve iş imkanı sağlamak olduğunu söyledi.

Daşdemir, Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği tarafından yürütülen ekolojik oyuncak üretim projesinin süreci hakkında bilgi verdi.

Ekolojik ürünlere karşı artan talep doğrultusunda İş-Kur'a kayıtlı olup 18 yaş üzeri bakım sorumlulukları nedeniyle uzun süre işsiz kalmış kadınlar, daha önce tarım sektöründe çalışmış olan kadınlar, kırdan kente göç eden kadınlar gibi risk grubunda yer alan 25 kadına bu projeyle meslek ve istihdam edinmeleri sağlandığını belirten, Daşdemir, atölyede unutulmaya yüz tutmuş tarihi oyuncakların yanı sıra okul öncesi eğitim ürünleri üretiminin de yapıldığını kaydetti.

Daşdemir, "Biz bu projeden başarılı olursak inanıyorum ki burada çalışan arkadaşlarımızla proje bitiminden sonra da devam edeceğiz. Şu anda Türkiye'de baktığımız zaman diğer oyuncak türlerinin hemen hepsinde, özellikle Çin'den ve İtalya'dan gelen oyuncaklarda kanserojen madde fazla olmasından dolayı vatandaşlarımız ekolojik oyuncağa yönelmiş durumdalar. Bu sadece bizde değil tüm dünya ülkeleri de ekolojik oyuncağa yöneldiler. Bu ağaçtan yapacağımız ekolojik oyuncakla ilgili de Türkiye'de çok büyük bir ticaret açığı olduğu bilinmekte. Bu 700 milyon dolar gibi büyük bir pazar. Bu projede başarıya ulaşırsak biz de bu paydan nasibimizi almış olacağız ve buradaki insanlara iş imkanı sağlanmış olacaktır" diye konuştu.

Usta öğretici Şeref Şimşek ise atölyede ahşap malzemeden ürettikleri ekolojik ürünlerin özellikle Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ana sınıflarınca talep göreceğini söyledi. Şimşek, "Ekolojik oyuncaklar, ahşap, çevreye zararsız, kendi kendine yok olan, toprağa attığımızda yok edilmesi için özel tesisler gerektirmeyen oyuncaklar bütünüdür. Toplam 25 kişinin bulunduğu bu atölyede kursiyerlerimiz hem meslek ediniyorlar hem de aile bütçelerine katkı sağlamış oluyorlar" diye konuştu.

ARDAHAN'DA EKOLOJİK OYUNCAK ÜRETİM PROJESİ
ARDAHAN'DA EKOLOJİK OYUNCAK ÜRETİM PROJESİ
ARDAHAN'DA EKOLOJİK OYUNCAK ÜRETİM PROJESİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2011 Cumartesi 16:58:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?