19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Ekmekte zam dalgası

İstanbul ve Adana'da fırıncılar zam hazırlığında; Ankara Haziran'ı bekliyor.

Buğdaydaki fiyat artışlarını gerekçe göstererek bir süredir zam yapmaya hazırlanan fırıncılar düğmeye bastı. İstanbul'da ekmek fiyatlarına yüzde 10 zam yapılacağının açıklanmasının ardından Adana'dan 'zam' sesleri yükseldi.

Adana Fırıncılar Odası Başkanı Mahmut Alptekin, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın halk tipi ekmekte asgari 300 gram şartı getirdiğini belirterek, "Biz de ekmeği bunun maliyeti olan 75 YKr'den satmak amacıyla bu ay içinde başvuru yapacağız'' dedi. Ankaralı fırıncılar ise Mayıs sonuna kadar zam yapmayacaklarını açıklarken, Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, un fiyatlarındaki artış nedeniyle önümüzdeki haftalarda fiyat artışına gidileceğini bildirdi.

Simitin fiyatı değişmiyor
Öte yandan UNİŞ Başkanı Sami Özdemir, simit fiyatlarını yükseltmemek için gayret gösterdiklerini açıkladı. "Susam fiyatlarına her hafta ortalama yüzde 6 zam geliyor" diyen Özdemir, "Ama biz bu zammı simit fiyatlarına yansıtmayacağız. Ramazan ayına kadar simit eski fiyatından satılacak" şeklinde konuştu.

Takvim
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 08:20:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?