22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Elektrik özelleşmesinde iptal yok

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, elektrik özelleştirmeleri ile ilgili herhangi bir iptalin olmadığını bildirdi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konu ile ilgili açıklamaları hakkında henüz bilgi sahibi olmadığını kaydeden Unakıtan, "Pazartesi günkü Bakanlar Kurulu toplantısında ya da daha sonra Başbakan bizi de o konuda bilgilendirir" dedi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, BM Mukim Koordinatörü Mahmud Uyup'u makamında kabul etti. Unakıtan, kabulde gazetecilerin sorularını da cevapladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elektrik özelleştirmeleri ile ilgili açıklamalarının hatırlatılması üzerine Unakıtan, "Başbakan ile henüz görüşmedik. Kesin bilgi sahibi değilim. Pazartesi günkü Bakanlar Kurulu toplantısında ya da daha sonra Başbakan bizi de o konuda bilgilendirir" dedi.

Unakıtan, "Herhangi bir iptal kararı söz konusu mu?" şeklindeki soru üzerine, "Hayır, şu anda öyle bir şey yok. Başbakan ile görüşmeden bir şey söylemek mümkün değil" cevabını verdi.

Unakıtan, konu ile ilgili ısrarlı sorular üzerine de, "Başbakan neyi kastetmiştir? Neyi düşünmüştür? Zaten bunların hepsi Özelleştirme Yüksek Kurulu kararları. Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun başında da Sayın Başbakınımız var. O bakımdan Başbakan ile görüşelim, ondan sonra paylaşalım. Biz bir hükümetiz. Hükümetin başında da Sayın Başbakan var" şeklinde konuştu.


aa
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2007 Cuma 16:34:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?