27
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Elektrik üreticilerine baskın

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın, tarife tartışması nedeniyle hedef aldığı, Elektrik Üreticileri Derneği'ne Rekabet Kurumu tarafından baskın yapıldı. Elektrik üretiminin yüzde 17'sini gerçekleştiren ve maliyetler nedeniyle üretimlerini durdurmak isteyen üreticilerin belgelerine, rekabete engel oldukları yönünde ihbar alındığı gerekçesiyle el konuldu.

Rekabet Kurumu ekibi, 10 Temmuz Pazartesi günü, Elektrik Üreticileri Derneği'nin Ankara'daki ofisine bir baskın düzenledi. Elektrik üreticilerinin rekabete engel olduğunu yönünde ihbar aldıklarını söyleyen Rekabet Kurumu personeli, derneğin bütün evraklarını inceledi, bazı belgelere el koydu.

“YÜZDE 17 İLE REKABET ENGELLENİR Mİ?”

Elektrik Üreticileri Derneği yetkilileri ise baskın ekibine, dernek üyesi üreticilerin, toplam elektrik üretiminin yüzde 17'sini gerçekleştirdiğini, bu oranla rekabete nasıl engel olacakları sorusunu yönelttiler. Yetkililer ayrıca, devletin, doğalgaz başta olmak üzere girdi maliyetlerindeki büyük artışa rağmen elektriğe zam yapmamasının değerlendirilmesi gerektiğini söylediler.

“AL YA DA ÖDE İNATLAŞMASI”

Elektrik üreticileri, maliyetin altında satış yaptıkları gerekçesiyle üretimi birer birer bırakırken, elektrik krizinde elektrik vermedikleri gerekçesiyle Enerji Bakanlığı'nın tepkisini çekmişti.

Şirketlerin üretimi bırakma isteği de Enerji Bakanlığı'na bağlı BOTAŞ'ın sözleşmeye dayalı olarak söylediği, “doğalgazı almasanız da ödeyeceksiniz” tavrıyla engelleniyor. Enerji üreticileri de bu nedenle, zararına üretime zorlandıklarından yakınıyorlar.
ANKA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2006 Cuma 11:05:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?