19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Elektrik ve doğalgaza zam kapıda

Elektrik sektöründeki sıkıntıların çözümü amacıyla, dört bakanın gerçekleştirdiği mini bir zirve bugün yapıldı. Doğalgaz ve elektriğe zam geleceği beklentisi kuvvetlenirken kararın Bakanlar Kurulu'nun ardından açıklanacağı bildirildi.

Bugünkü Bakanlar Kurulu öncesinde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener başkanlığında, Devlet Bakanı Ali Babacan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Başbakanlıkta bir araya geldi.

Toplantıya, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Müsteşarı Ahmet Tıktık, Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakcı, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Müsteşarı Sami Demirbilek de katıldı.
Toplantıda, elektrik üretim maliyetini düşürmeye dönük “TRT payı, iletim bedeli, doğal gazdaki ÖTV'nin kaldırılması” konularının yanı sıra Hazine'nin gelir hedefi dikkate alınarak doğalgaz ve elektriğe zam yapılıp yapılmayacağı hususlarının ele alındığı öğrenildi. Toplantıda alınan karar ve öneriler, bugün Bakanlar Kurulu'na sunulacak ve nihai kararı Kurul verecek.

aa
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2006 Pazartesi 13:22:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?