26
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

En başarılı gıda şirketi seçildi

ŞEKER PİLİÇ'E TARIM BAKANLIĞI'NDAN EN BAŞARILI GIDA ŞİRKETİ ÖDÜLÜ

Şeker Piliç, Türkiye'nin en başarılı gıda şirketleri arasına girdi.

Dünya Gıda Günü nedeniyle Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜGİS) tarafından Tarım Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Teşkilatı (FAO) işbirliği ile bugün düzenlenen etkinlikte Şeker Piliç, Tarım Bakanlığı tarafından Türkiye'nin en başarılı gıda şirketlerinden biri olarak seçildi. Dünya Gıda Günü etkinliği çerçevesinde düzenlenen ödül töreninde Şeker Piliç'in ödülünü Genel Müdür Yardımcısı Emre Bor, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'den aldı.

Şeker Piliç olarak Dünya Gıda Günü'nde böyle bir ödül almaktan son derece mutlu olduklarını belirten Emre Bor, 52 yıldır faaliyet gösterdikleri beyaz et sektöründe sürekli yatırım yaparak hep daha iyiyi hedeflediklerini söyledi. Şeker Piliç'in iç piyasadan sonra ihracat pazarlarında da önemli başarılara imza attığını belirten Emre Bor, tüm dünyada en ucuz protein kaynağı olan beyaz ete ilginin önümüzdeki yıllarda daha da artacağını ifade etti.

Dünya Gıda Günü nedeniyle düzenlenen etkinlik, açılış konuşmalarının ardından yapılan ödül törenini sonrasında FAO'nun Dünya Gıda Günü teması olarak belirlediği 'Açlığa Karşı Birleşelim' paneli ile devam etti. Panelin ardından Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinin gıda mühendisliği bölümü öğrencilerinin katılımıyla '2050'de Gıda Eğilimleri ve Gıda Sektörü' konulu bir forum gerçekleştirildi.

ŞEKER PİLİÇ'E TARIM BAKANLIĞI'NDAN EN BAŞARILI GIDA ŞİRKETİ ÖDÜLÜ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2010 Cuma 14:17:02
Güncelleme :15 Ekim 2010 Cuma 14:46:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?