18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

En düşük konut kredisi Ziraat'ten

Ziraat, konut faizini 1.19’a kart faizini 2.90’a indirdi
Bankaların konut kredisi yarışı, faizlerin beklenmeyen oranlara gerilemesine neden oldu. Dün Ziraat Bankası’nın konut kredisine uyguladığı faiz oranını 1.19’a düşermesi tüm bankacıları şaşırttı.

Ziraat Bankası sadece konut kredisinde yüzde 1.19 uygulaması ile kalmadı kredi kartı faiz oranını da 2.90’a indirdi. Böylece Ziraat Bankası konut kredilerinde en düşük faiz oranına sahip banka konumuna gelirken, kredi kartında da düşük faiz uygulamasına geçmiş oldu.

HAZİRANDA DA YAPMIŞTI:

Haziran ayında da faiz indirim yarışına giren bütün bankaların faizlerini düşürmesinin ardından Ziraat Bankası faiz oranını 1.30’a indirerek en düşük faizi uygulamaya başlamıştı. Ziraat Bankası yaklaşık 20 gündür devam eden faiz yarışında da aynı hamleyi yaptı. Hemen hemen tüm bankaların konut kredi faizlerini revize etmesinin ardından dün Ziraat Bankası’ndan konut kredisinde radikal bir faiz oranı açıklaması geldi. Banka konut kredisinde uygulamakta olduğu yüzde 1.30 faiz oranını yüzde 1.19’a çektiğini açıkladı.

KREDİ KARTI FAİZİNİ DE DÜŞÜRDÜ:

Ziraat Bankası konut kredisi faizinin yanısıra gündem maddesi olan ve bankaların üzerinde çalıştığı kredi kartı faiz oranında da indirime gitti. Bugüne kadar yüzde 4.25 olarak uyguladığı kredi kartı faiz oranını da yüzde 2.90’a çeken Ziraat Bankası böylece sektörde kredi kartına en düşük faiz uygulayan bankalardan biri oldu. Ziraat Bankası’ndan yapılan açıklamada, tüm bireysel ürünlerde kredi faiz oranlarında indirime gidildiği açıklandı. Açıklamaya göre, banka, bugünden geçerli olmak üzere, konut kredileri faiz oranını yüzde 1.19’a, kredi kartı faiz oranını yüzde 2.90’a, taşıt kredileri faiz oranını yüzde 1.45’den yüzde 1.34’e, tüketici kredileri faiz oranını da yüzde 1.85’den yüzde 1.70’e düşürdü. Banka, kredili mevduat hesabına uyguladığı yüzde 3.95 oranındaki faizi de yüzde 2.80’e indirdi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 07:11:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?