22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Enerji ihalelerine ek yapıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, elektrik dağıtım özelleştirmelerinin bu yıl başlamasına bir engel olmadığını kaydetti.

Sabancı Topluluğu şirketlerinden Enerjisa'nın ortağı Avusturyalı Verbund şirketi onuruna Sakıp Sabancı Müzesinde resepsiyon verildi.

Güler, resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Türkiye'nin en az 40 yıllık enerji öngörüsü tarzında bir strateji planı hazırladıklarını ve bu planın enerjide yapılması gerekenleri içerdiğini söyledi.

İhaleye üretim de eklendi

Son yıllarda enerji alanındaki yatırımlarda patlama olduğunu vurgulayan Güler, kendi dönemlerinde 2600 megavatlık bir kapasitenin işletmeye alındığını, ayrıca 6600 megavatlık bir yatırımın da devam ettiğini bildirdi. Elektrik dağıtım ihalelerine ilişkin bir soru üzerine de Güler, 'Dağıtım özelleştirmelerinin bu yıl başlamasına bir engel yok. Dağıtım özelleştirmesi, Özelleştirme İdaresinin yaptığı iş olduğu için bu konuda kesin bir tarih veremem. Ancak, bu yıl başlamalarında herhangi bir mahsur yok. Ayrıca üretimi de ekledik'' diye konuştu.

Hilmi Güler, ''Kuzey Irak'a ekonomik ambargo kapsamında elektrik satışını durduracak mısınız?'' sorusuna ise ''Biz Irak'a elektrik veriyoruz, Kuzey Irak'a değil. Bazı muhalefet çevrelerinden 'PKK'ya elektrik veriliyor' gibi eleştiriler var. Böyle bir şey söz konusu olamaz'' yanıtını verdi.

Bu arada, resepsiyona katılan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da seçimin ardından Türkiye'nin yeni bir 5 yıl daha kazandığını vurgulayarak, ''Bu 5 seneyi siz de biz de ziyan etmeyeceğiz. Çok hızlı koşmamız lazım. İki şeyin fiyatı olamaz; elektrik ve su... En pahalı şey yokluktur. Bu nedenle bunların değerini bilerek hareket etmemiz lazım'' şeklinde konuştu.

ajanslar
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2007 Çarşamba 09:26:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?