17
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Enerjide 'dışa bağımlılık' uyarısı

Enerji Bakanı Hilmi Güler, Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığının yüzde 72 olduğunu, önlem alınmazsa bu oranın yüzde 80’e kadar çıkabileceğini söyledi. Meclis Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmeleri sırasında konuşan Güler, Türkiye’nin mutlaka milli enerji politikası belirlemek zorunda olduğunu belirtti.

Kaynaklar açısından da dışa bağımlılığın makul bir düzeye indirilmesi gerektiğini söyleyen Güler, ’’enerjide dışa bağımlılık yüzde 72 düzeyindedir. Eğer önlemimizi almazsak bu oran yüzde 80’e çıkacak. Buna, hiçbir ülke dayanamaz. Bu rakamlarla iddialı bir devlet olunamaz. Yerli kaynaklara ağırlık vermek zorundayız’’ dedi.

Enerji Bakanı Güler, elektrikteki kayıp kaçağın önlenmesi konusunda da çok önemli çalışmalar yapıldığını, iki yılda toplam 650 bin elektrik hırsızının yakalandığını belirtti. Güler, ’’daha önceden bunlar yapılmıyordu’’ dedi.

Bakan Güler, Akçakoca’daki doğalgaz sondaj çalışmaları sonucunda ’ticari değeri’ olan bir rezerv bulduklarını söyledi. Enerji bakanı, aynı yerde beş ayrı yatak daha bulunduğunu, oralarda da sondaj yaptıktan sonra olumlu sonuçlar alınması durumunda, geliştirip işletmeye açacaklarını bildirdi.
cnntürk
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2004 Cumartesi 14:22:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?