22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

'Enflasyonu düşürmekte kararlıyız'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, enflasyonu daha aşağılara çekmekte son derece kararlı olduklarını belirterek, "2007 hedefimiz açık ve net. İnşallah belirlenen hedef yüzde 4. 2007'nin seçim yılı olması bunu değiştirmeyecektir. Bunu da açıkça söylüyorum" dedi.

İTO'nun kuruluşunun 125'inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Erdoğan, "iktidara geldiklerinde insan merkezli bir ekonomik politika uygulayacaklarını, reel sektörle sürekli iletişim içinde olacaklarını, çarşı pazarın nabzını tutacaklarını" söylediklerini anımsatarak, ekonomiyi doğru değerlendirebilmek için üretimin ve ticaretin içinde fiilen yer almanın kendisine göre önemli bir avantaj olduğunu belirtti.

Nereden nereye gelindiğinin iyi bilinmesi gerektiğini belirten Erdoğan, elde edilen hiçbir seviyeyi asla son nokta olarak görmediklerini vurguladı.

Yüzde 30'lar seviyesinden aldıkları enflasyonu 35 yıl sonra ilk kez tek haneli oranlara kadar çektiklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"2006'da küresel bazı etkiler yüzünden hedefin bir miktar üzerine çıktık. 2007 hedefimiz açık ve net. İnşallah belirlenen hedef yüzde 4. Esneme payı yüzde 6'ya çıkıyor. Biz hedefi net olarak ortaya koyduk. Bu hedefi tutturmanın gayreti içinde olacağız. Bunda kararlıyız. 2007'nin seçim yılı olması da bu durumu değiştirmeyecektir. Bunu da açıkça söylüyorum."
A.A.
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2007 Pazar 22:45:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?