18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Erdemir’in 6 aylık karı 300 trilyon

Özelleştirme ihalesi için gün sayılan Erdemir Grubu’nun altı aylık net karı 300 milyon YTL olurken, şirketin cirosu da 2 milyar YTL’ye yükseldi. Özelleştirme programındaki öncelikli şirketlerden Erdemir Grubu’nun yılın ilk yarısındaki net konsolide karı 300 miyon YTL olarak gerçekleşti.

Erdemir’den yapılan açıklamada, şirketin 6 aylık konsolide cirosunun da yüzde 21.3 artışla 2 milyar YTL’ye ulaştığı belirtildi. Açıklamada, Erdemir’in yılın ilk yarısında esas faaliyet karının da 238 milyon YTL olduğu kaydedildi.

Şirketin bu dönemdeki üretim miktarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4.2 artarak 1 milyon 882 bin tona ulaştı. Grubun toplam üretimi ise 3 milyon 835 bin ton olarak gerçekleşti. Şirketin satış miktarı 1 milyon 628 bin ton, Erdemir’in konsolide satış miktarı ise 2 milyon 949 bin ton oldu.

DEMİREL: KONUŞULAN FİYATLAR DÜŞÜK

Düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdemir Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Fadıl Demirel, Erdemir için konuşulan fiyatları düşük bulduğunu ve bu fiyatların gerçek değeri ile pek ilgisinin olmadığını söyledi.

Demirel, oluşacak fiyatın şu anda konuşulanların çok üstünde olması gerektiğini söyledi. Boş bir yeşil alana 1 milyon tonluk kapasiteye sahip bir demir-çelik fabrikasının 2 milyar dolarlık harcamayla kurulacağına işaret eden Demirel, “Sadece Erdemir’in üretimi geçen sene 3.6 milyontondu. Böyle bir demir çeliği keş paranız olsa 8-10 yıldan aşağı bu seviyeye getiremezsiniz. Bir o kadar da parayı harcamak zorundasınız. Bunu herkes, talip olanlar da olmayanlar da bilir” dedi.

DÜNYA DEVLERİ İLGİLENİYOR

Erdemir’in yüzde 46’lık kamu hissesinin blok satışı için açılan ihalede Mittal ve Arcelor gibi dünya çelik devleri de yarışacak. İhale için son teklif tarihi 26 Eylül.

AA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2005 Pazartesi 15:07:58
Güncelleme :5 Eylül 2005 Pazartesi 17:12:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?