19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Erdoğan: Enerjide dışa bağımlılık azaltılmalı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye`nin enerjide dışa bağımlılığını azaltması gerektiğini belirterek, ``Hükümet olarak bir yandan kendi kaynaklarımızı devreye sokarak dışa bağımlılığı azaltmaya çalışıyor, bir yandan da daha az enerjiyle daha çok verim sağlayacak teknolojilere geçilmesini teşvik ediyoruz`` dedi.

Başbakan Erdoğan, Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda, endüstriyel ilerlemenin ve ekonomik kalkınmanın itici gücü olan enerjinin günlük hayatın vazgeçilmezleri arasında olduğunu ifade etti.

Hızla gelişen Türkiye`nin enerji talebi ve tüketiminin her geçen gün arttığına dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti: ``Hem milli çıkarlarımızın korunması, hem de sürdürülebilir kalkınmanın gerçekleştirilmesi için ekonomimizin önemli bir girdisini oluşturan enerjide dışa bağımlılığı azaltmamız gerekmektedir. Bu nedenle, öncelikle yerli kaynaklara yönelmek ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına imkan verecek altyapı çalışmalarına hız kazandırmak zorundayız.

Hükümet olarak, bir yandan kendi kaynaklarımızı devreye sokarak dışa bağımlılığı azaltmaya çalışıyor, bir yandan da daha az enerjiyle daha çok verim sağlayacak teknolojilere geçilmesini teşvik ediyoruz.

Enerjinin etkin ve verimli kullanılması sadece kalkınmamız bakımından değil, küresel boyutta yaşanan kaynak sıkıntısı ve çevre sorunlarının önlenmesi bakımından da hayati öneme sahiptir. Bu, gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir dünya bırakma sorumluluğumuzun da bir gereğidir.``
.
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2006 Cuma 13:17:10
Güncelleme :17 Şubat 2006 Cuma 13:20:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?