15
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Erdoğan: Fiyat kırıp kaçana iş yok!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan müteahhitlik ile ilgili yasada bazı sıkıntıların olduğunu, bazı müteahhitlerin yüzde 60 ile kırım yaptığını ondan sonra da işi bitirmeyip kaçıp gittiğini belirterek, "En düşük fiyatı verene iş verilir mantığına ben bir Başbakan olarak karşıyım. Bu yanlış. Bizim burada aramamız gereken uygunluktur, en uygun fiyatı verendir" dedi. 

Erdoğan, "Bunu da bir sisteme oturtacağız. Bu iş böyle bir kırımla alınır mı? Yasa, tabii ’en düşük fiyatı verene’ diyor. Şimdi onun da üzerinde bir çalışma yaptırıyoruz, onu düzenleyeceğiz" dedi. Erdoğan, "2007 Yurtdışı Müteahhitlik Başarı Ödülleri"nin verilmesi nedeniyle düzenlenen törende bir konuşma yaptı.

KAÇIP GİDİYORLAR: "Artık geçmişin o verilmiş ihalelerindeki durumlar, tablolar çok açık, net ortadadır" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz, artık o anlayışlarla ihale yapmayız, bundan sonra da yapmayacağız. Bizler, şunu çok açık net söylüyoruz: gücü olan, parası olan, iş bitirebilecek kabiliyeti olan kurumlar, devletten iş alacak. ’Yok biz paraları verelim, ondan sonra arkadan iş yürüsün, verdikçe iş yürüsün’... Şu anda bile bazı yatırımlarda, özellikle TOKİ’de bunların acılarını yaşıyoruz. Bunlar sizin üyeniz midir, değil midir, bilmiyorum. İşi bitiremeyip kaçıp gidenleri görüyorum. Tabii yasada sıkıntılarımız var. Adam gelip yüzde 60 kırım yapıyor, ondan sonra da işi bitirmeyip kaçıp gidiyor. Ondan sonra da gelip TOKİ’nin önünde bir bakkal dükkanı gibi inşaat malzemeleri satan bir dükkanın sahibi ’E bana borçlusun borcunu öde’, sana borcu olan TOKİ değil ki, sana borçlu olan müteahhit. Git müteahhitten para al kardeşim, senin muhatabın o, senin muhatabın burası değil."

BUNLARI TEMİZLEYİN: Erdoğan, müteahhitlerden bu tür durumlara izin vermemelerini de isteyerek, "Bu tür müteahhitler bünyenizde varsa bunları da sizler temizleyip atacaksınız. Bunu da bir sisteme oturtacağız. Bu iş böyle bir kırımla alınır mı? Yasa, "en düşük fiyatı verene’ diyor. Şimdi onun da üzerinde bir çalışma yaptırıyoruz, onu da düzenleyeceğiz" dedi. Bir başbakan olarak, "en düşük fiyatı verene iş verilir" mantığına da karşı olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Bu yanlış. Bizim burada aramamız gereken uygunluktur, en uygun fiyatı verendir. Bunu ararken de işin malzemesinden tutun, o firmanın geçmişte yaptığı işlere varıncaya kadar bunların değerlendirmeye alınması şarttır" diye konuştu.

Basından
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2007 Salı 15:30:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?