20
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Erdoğan eleştirdi, TOBB oralı olmadı!

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Başbakan Erdoğan’ın bazı sivil toplum kuruluşlarının demokrasiyi zayıflatanların yanında yer aldığı yönündeki eleştirilerini üzerine almadıklarını belirterek, “Hatta bunu ne TİSK ne TESK alır ne Türk-İş, TZOB ne Hak-İş ne de DİSK üzerine alır” dedi.

63. Genel Kurulun ardından basınla sohbet toplantısı düzenleyen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, genel kurula ilişkin soruları yanıtladı. Partileri aldıkları oy oranına göre genel kurula davet ettiklerini dile getiren Hisarcıklıoğlu, platformun herkese açık olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, “CHP Genel Başkanı Baykal ile iki gün önce yaptığım görüşmem de yoğun seyahatleri nedeniyle katılamayacağını söyledi. Daha sonraki yönetim kurulu toplantısına katılarak, ekonomik sorunları dinleyeceğini ifade etti. Tabii niye katılmadı, arkasında başka bir şey mi arayacağız, onu ben bilemem” diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, sorunlarının çözüm yerinin TBMM olması nedeniyle bütün siyasi partilerle yakın ilişki içinde olduklarını dile getirdi.

-“2009’DA TOBB’A ADAY OLUP OLMAYACAĞIMI ÇEVREMİN TUTUMU BELİRLEYECEK”

Başbakan Erdoğan’ın bazı sivil toplum kuruluşlarının demokrasiyi zayıflatanların yanında yer aldığı eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Hisarcıklıoğlu, bunu üzerlerine alınmadıklarını kaydetti. Hisarcıklıoğlu, “Hatta bunu ne TİSK ne TESK alır ne TZOB ne Hak-İş ne de DİSK üzerine alır” dedi.

Genel kurulun sönük geçtiğini kabul etmeyen Hisarcıklıoğlu, toplam bin 400 delegenin olmasına rağmen kurula 3 bin 900 kişinin katıldığını dile getirdi.
2009 yılında yapılacak seçimli genel kurulda aday olacak mısınız sorusu üzerine Hisarcıklıoğlu, Ankara Ticaret Odası’nda meslek komitesinde seçilmesi gerektiğini, seçimlerin aşamaları olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, aday olup olmamasının camianın, ailesinin ve ortaklarının tutumuna bağlı olacağını dile getirdi. Herkesin kendi işini yapması halinde Türkiye’nin normal bir ülke haline geleceğinin altını çizen Hisarcıklıoğlu, görevinin iş dünyası önündeki engelleri kaldırmaya çalışmak olduğunu söyledi.

-“HUZURSUZLUK NOKTASINDA HERKES KAYGI DUYUYOR”-

Hisarcıklıoğlu, cesur ve cesaretli değil eleştirilerine ise şu yanıtı verdi:
“Ticarette her alışveriş risktir. Risk alabilmekte cesaret gerektirir. Tüccarlık sanayicilik kolay değil. Hayallerimiz var. Hedefsiz toplum bir yere gidemez. Motivasyon için hayal ve hedefler koymalıyız.”

Yaptığı konuşmada huzur vurgusu yaptığı hatırlatılması üzerine Hisarcıklıoğlu, huzur olmadan ticaret ve zenginliğin olmayacağını söyledi. “Huzursuzluk noktasında herkeste bu kaygıyı duyuyorum” diyen Hisarcıklıoğlu, herkesimde 2001’e benzer bir hava gördüğünü ifade etti. Hisarcıklıoğlu, umudun yeşerebilmesi için, insanların önünü görebilmesi için huzur olması gerektiğini vurguladı.

-“DİNLENMEKTEN KORKMUYORUM”-

Bir gazetecinin dinlenmekten korkuyor musunuz sorusu üzerine Hisarcıklıoğlu, dinlenmenin belli kuralları olduğunu ifade etti. Onun dışında yapılan korsan dinlenmenin kabul edilmesinin mümkün olmadığını dile getiren Hisarcıklıoğlu, “Ben yanlış bir iş yapmıyorum ki korkayım. Odamı da dinlesinler telefonumu da dinlesinler. Dinleniyor muyum piskosuna kapıldığınız zaman iş yapamazsınız. Ben bildiğim, inandığım doğruları yapıyorum onun içinde sorun yok” diye konuştu.

-TOBB, AĞUSTOS SONUNDA İKİZ KULELERE TAŞINACAK-

Kamu binası olması nedeniyle binanın ruhsatı olmadığını, onun içinde iki yıldır ruhsat almak için uğraştıklarını belirten Hisarcıklıoğlu, Ağustos sonunda taşınmayı planladıklarını açıkladı. Kulenin ilk dört katını kullanacaklarını dile getiren Hisarcıklıoğlu, kuledeki diğer alanları ise kiraya vererek gelir elde edeceklerini söyledi.

-“SİYASETE KESİN GİRMEYECEĞİM DEMEDİM”-

Altı senedir siyasete girmeyeceğini söylemesine rağmen bu konunun gündemden düşmediğinden yakınan Hisarcıklıoğlu, “Siyasete kesin girmeyeceğim demedim. Geleceğime pranga vuramam. Şunu söyledim; ‘TOBB Başkanı olduğum sürece siyasetin içinde olmam.’ Ondan sonra ne olur onu bilmem. 2009’a kadar ben başkanım. 2009’dan sonra benim bir dönemim daha var. Ondan sonra yok” dedi.

-“YANLIŞ YÖNLENDİRME VAR”-

Ayrıca, “Tekstilde yatırım fazlası var” açıklamalarına da yanıt veren Hisarcıklıoğlu, teşvik edenlerin yatırımcıları eleştirdiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, “Kapasite fazlası var deniliyor. Türkiye’ye bakarsan var ama dünyaya bakarsan kapasite eksikliği var. Hedef dünya olmalı. Yanlış yönlendirme var. En güçlü sektörümüzü kaybedeceğiz. Kendi ayağımıza kurşun sıkacağız” diye konuştu.

anka
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2008 Cumartesi 17:35:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?