15
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Erdoğan'dan eczacılara müjde!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Mehmet Domaç'ı kabul ederek, bir süre görüştü.

Domaç, TBMM'de basına kapalı gerçekleşen görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a kurumların eczanelere ödemeleriyle ilgili hazırladıkları bir projeyi sunduğunu söyledi.

Bu projeye göre, kurumların her ay belirlenen bir günde ödeme yapmasının öngörüldüğünü kaydeden Domaç, Erdoğan'ın projeyi olumlu karşıladığını ifade etti.

Kurumların eczanelere ödemelerinde zaman zaman gecikmeler yaşandığını kaydeden Domaç, “Önerimiz bankaların belirlenen günde eczanelere ödeme yapmasını, geri ödeme kurumlarından kaynaklanan bir gecikme olduğunda aradaki faiz farkının sektör kuruluşlarından eşit olarak karşılanmasını içeriyor” dedi.

Domaç, eczanelere, memurların ilaç masraflarından kaynaklanan konsolide bütçeden 20 milyon YTL'lik alacaklarının Ocak sonunda, yeşil kartlıların ilaç giderlerinden kaynaklanan 15 milyon YTL'lik alacaklarının ise Şubat'ta ödeneceğini bildirdi.

Domaç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eczacıların Devlet'ten alacaklarıyla ilgili olarak, “Her hangi bir gecikme olmaması gerekir” şeklinde görüş bildirdiğini kaydetti.
aa
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2007 Perşembe 23:13:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?