22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Erdoğan'ın yolu yine Murdoch'la kesişti

Rupert Murdoch ile yan yana oturan Erdoğan'ın yolu, aradan geçen üç günün ardından basın imparatoru ile bir kez daha kesişti. 

New York'ta daha önce Coca-Cola İcra Kurulu Başkanı Muhtar Kent'in onuruna verdiği akşam yemeğinde Rupert Murdoch ile yan yana oturan Erdoğan'ın yolu, aradan geçen üç günün ardından basın imparatoru ile bir kez daha kesişti.

Panelde, Erdoğan'la birlikte konuşmacı olan Murdoch, sahibi olduğu televizyonların bulundukları ülkelerin kendi dillerinde program yayınlayarak, bu ülke insanlarına ulaştığını anlattı.

Kendisine “basın imparatoru” denilmesi konusunda ise Murdoch, dünyanın çeşitli ülkelerinde sahibi olduğu gazete, dergi ve televizyonlar sözkonusu olduğunda, eskiden bunun belki gerçek olabileceğini ancak günümüz dünyasında durumun değiştiğini söyledi.

Murdoch, “Artık herhangi bir ülkede basın yoluyla tahakküm kurmamız söz konusu değil. Çünkü içinde bulunduğunuz dijital çağda, seçenekler çok çeşitli. Artık, bir web sitesi kuran bir kişi, eğer site iyiyse, tüm dünyada izlenebiliyor” dedi.

Basının amacının, dünyada olup biten tartışmaları insanlara yansıtmak olduğunu da belirten Murdoch, “Ancak yaptığımız herşey de, her ülkenin kültürüne saygı duyarak çalışmalıyız” diye konuştu. Medeniyetler İttifakı konusunda ise Murdoch, sık sık Erdoğan'ın sözlerine atıfta bulundu

ajanslar
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2007 Cumartesi 16:51:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?