28
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Ermeniler ve Deutsche Bank

Ermeni Diyasporası, Deutsche Bank’tan sözde soykırım zamanında Ermenilere ait olduğu ve Alman bankalarında saklandığı iddia edilen 20 milyon doları talep ediyor. 

Ermeni diyasporası, New York Life ve AXA sigorta şirketlerinden sonra şimdi de Alman Deutsche Bank’ın kendilerine para vermesini istiyor. Avrupa’daki Ermeni diyasporası, binlerce Ermeni’nin, Deutsche Bank’ın yol inşaatlarında “köle olarak çalıştırıldığını” iddia ediyor.
Avrupa Ermeni Federasyonu yaptığı açıklamada, Deutsche Bank’ın 1915 olaylarındaki sorumluluğunu kabul etmesini istedi. Deutsche Bank’ın sözde soykırım mağdurlarının para ve mallarını yasadışı olarak aldığı öne sürülen açıklamada, söz konusu Alman bankasının “1915-1923 yılları arasında Osmanlı Türkiye’sinin Ermeni nüfusu yok etmesinde vicdansız bir rol oynadığı” öne sürüldü. 

Bu dönemde Ermenilerin 20 milyon doları olduğunu ve bu parayı Deutsche Bank’a yatırdığı iddia edilen açıklamada, ancak bu paranın daha sonra asla geri ödenmediği ifade edildi. 

Ermeni işçilerin “Berlin-Bağdat yol çalışmalarında da köle olarak çalıştırıldığı” savunulan açıklamada, “aynı moda çerçevesinde” 30 yıl sonra da IG Farben’in Birkenau-Monoxicz’te Yahudi işçileri çalıştırdığı belirtildi. 

Açıklamada, New York Life ve AXA sigorta şirketlerine atıfta bulunularak Alman bankasının da Ermenilere 20 milyon dolar vermesi gerektiği öne sürüldü. 

Grup, bu amaçla bir de internet sitesi açtığını ve bu site üzerinde de online kampanya başlattığını duyurdu.

anka
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2006 Cuma 09:29:01
Güncelleme :24 Kasım 2006 Cuma 09:56:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?