22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Ersümer ve Çakan bugün Yüce Divan'da

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanları Cumhur Ersümer ile Zeki Çakan'ın ''enerji ihalelerinde usulsüzlük yaptıkları'' iddiasıyla Yüce Divan'da yargılandıkları davaya bugün devam edilecek.

Ersümer ve Çakan'ın yargılandığı davanın bugünkü duruşması saat 10.00'da başlayacak.

Yüce Divan Heyeti, son duruşmada verdiği ara kararda, müdahil avukatlarına, Hazine zararının tespiti için bilirkişi incelemesi taleplerini içeren dilekçelerinin hangi iddiaları kapsadığına ilişkin yeni bir dilekçe hazırlamaları için süre vermişti.

Enerji yolsuzluğu iddialarıyla yargılanan bürokratlarla ilgili çeşitli yerel mahkemeler ve Yargıtay'daki davaların sonuçlarının istenmesi de kararlaştırılmıştı.

TBMM'nin, Cumhur Ersümer'i Yüce Divan'a sevk kararında, bakanlığı döneminde uyguladığı yanlış ve usulsüz enerji politikaları nedeniyle kamuyu zarara uğrattığı, görevini suiistimal ettiği ve yetkilerini aşıp, amaç dışı kullanarak kanun ve yönetmelik hükümlerine aykırı davrandığı ileri sürülüyor.

TBMM'nin Çakan hakkındaki kararında da görevini suiistimal ettiği ve yetkilerini aşıp, amaç dışı kullanarak kanun ve yönetmelik hükümlerine aykırı davrandığı, devlet alım satımına ve yapımına fesat karıştırarak kamu zararına yol açtığı iddia edildi.
AJANSLAR
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2007 Salı 03:44:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?