31
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Eski Başkan'ın 'çete ilişkisi'

Eski EPDK Başkanı Günay'ın bir suç örgütüyle ilişki kurduğu iddia ediliyor. İddiada neler var? 


Ankara'da, menfaat karşılığı bazı kamu kurumlarında iş takibi yaptığı belirlenen bir gruba yönelik olarak başlatılan ve Simsar adı verilen operasyonda zanlıların, eski Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı Yusuf Günay'la yakın ilişki içinde oldukları belirlendi.

Adı soruşturma dosyasına giren Günay'ın da ifadesi alınacak. Soruşturma dosyasını Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tamöz yürütüyor. Söz konusu dosyada, Günay'ın suç örgütü liderleri olduğu iddiasıyla tutuklanan eski Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Başkan Vekili Recep Özcan ve Recep Ali Hacısüleymanoğlu ile bağlantıları yer aldı.

Günay aracı oldu


Alınan bilgilere göre dosyada, zanlıların Su Kullanım Hakkı Anlaşması'yla ilgili projelerin finansmanı için ortak hareket ettikleri, ancak, sağlanan finansmanı yeterli bulmadıkları bilgisi yer aldı.

Zanlıların bunun üzerine Günay aracılığıyla Palmet Enerji firmasından Bülent Doğanay Samuray ile bağlantı kurdukları öğrenildi. Zanlıların böylece özel yöntemlerle ele geçirmeyi tasarladıkları hidroelektrik santralları projeleri için gerekli finansmanı sağladıkları anlaşıldı.

Dosyada, santral projelerinin Ahmet Bahtiyar Şimşek, Gökalp Büyük Bektaş, adı belirlenemeyen ANAP Genel Başkan Yardımcısı, eski EPDK Başkanı Günay arasında pay edilmesinin planlandığı bilgisi yer aldı.

Dosyaya, çetenin EPDK bağlantıları konusunda ilginç bir telefon görüşmesinin de girdiği belirtiliyor. Özcan'ın bir telefon görüşmesinde Günay'a kendilerine yardımcı olmayan EPDK'daki M.E. adlı bir bürokratı hem şikâyet ettiği hem de küfrettiği anlaşıldı.

Günay'ın da Özcan'a, “Tamam abi, kellesini kopartıyorum” biçiminde bir yanıt verdiği kayıtlara girdi.

Tolga Şardan/milliyet
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 10:59:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?