29
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Esnafa şimdi de 'sıcak' darbesi

Son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklar özellikle öğle saatlerinde vatandaşları olduğu kadar esnafı da olumsuz etkiliyor.

Özellikle Güney bölgelerinde hava sıcaklığının 38 dereceye kadar çıktığı öğle saatlerinde vatandaşlar zorunlu ihtiyaçlar haricinde dışarı çıkmamaya özen gösteriyor. Sıcaklarla birlikte son dönemlerdeki ekonomik durgunluk çarşı esnafını da olumsuz etkiliyor.

Öğle saatlerinde müşteri bulmakta zorlanan esnaflar, gün boyu boş oturuyor. Dükkan içerisindeki sıcaklıktan bunalan bazı esnaflar ise dükkanlarının önündeki gölgelik alanlarda beklemeyi tercih ediyor.

Öğle saatlerinde illerin iyice azaldığını bildiren çarşı esnafı, “ Son dönemlerde yaşanan siyasi ve ekonomik belirsizlikler belimizi büktü. Buna aşırı sıcaklarda eklenince işlerimiz iyice azaldı. Bizde gün boyu dükkanda boş beklemekten sıkılıyoruz”dedi.

Anahtarcılık yapan bir esnaf ise her gün dükkanının önündeki motosikletin üzerine oturarak müşteri bekliyor. Gölgede motosikletin üzerinde müşteri bekleyen esnaf saatlerce böyle müşteri beklediğini ancak sıcaklıklar, kamu çalışanlarının çoğunun tatile gitmesi nedeniyle bazı günler siftahsız kepenk kapattığını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2008 Pazartesi 16:39:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?